Cap de setmana: Fires de Nadal, Mercat de la Terra i dansa urbana

Temps lliure. Paradetes nadalenques en molts indrets de la ciutat, un punt de trobada per promoure els productes de quilòmetre zero i un certamen artístic internacional per difondre les últimes creacions escèniques de ballarins i ballarines urbans.

S'acosta Nadal, i aquest cap de setmana podreu visitar, en molts punts de la ciutat, fires nadalenques, on trobareu parades de productes tradicionals com pessebres, arbres de Nadal, llums, així com botiguetes de dolços, d'artesania, de bijuteria i d'objectes de regal. Aquest dissabte també trobareu, als jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, el Mercat de la Terra, amb productes de quilòmetre zero. I als qui us agradin les arts escèniques, el Hop Festival us permetrà descobrir les últimes tendències en danses urbanes.

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

A més de la Fira de Santa Llúcia i la Fira de Nadal de la Sagrada Famíliahi ha fires nadalenques a la marquesina de la via Júlia, a la plaça de Sarrià i a Diagonal – les Corts. Els més petits també poden anar a fer cagar un tió gegant a Santa Llúcia.

Als qui us agradin els pessebres, aquest Nadal teniu dues opcions: visitar un pessebre innovador, compost de figures blanques elevades, a la plaça de Sant Jaume, o anar a l’entrada del Museu Frederic Marès, a la plaça de Sant Iu, i visitar-hi el pessebre tradicional que hi ha fet l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

Mercat de la Terra

En el context de l’ecogastronomia, el dissabte (de 10.00 a 16.00 hores) el Mercat de la Terra s’instal·la als jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, per promoure els productes de quilòmetre zero. En aquest mercat trobareu productes locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i a un preu just.

El Mercat de la Terra també ofereix demostracions gastronòmiques, activitats infantils a l’espai Slow Kids i música en directe.

Festival de dansa urbana

Del 9 al 17 de desembre el Mercat de les Flors ofereix el Hop Festival, un projecte impulsat per l’Associació El Generador, que des del 2011 fomenta la creació escènica contemporània en l’àmbit de les danses urbanes. El Hop Festival és una plataforma d’investigació, de creació, d’exhibició i de difusió que els ballarins i les ballarines especialitzats en danses urbanes tenen com a punt de trobada per difondre els seus treballs artístics.

En l’edició d’aquest any participaran companyies internacionals i representants de festivals d’arreu del món. Dissabte, 9 de desembre, al vespre actuarà al Mercat de les Flors la Compagnie par Terre, i diumenge (d’11.00 a 13.30 hores) hi tindrà lloc un taller familiar de hip-hop, un taller d’esbossos de grafits i una mostra juvenil de danses urbanes.

Prèviament al festival, durant els mesos d’octubre i de novembre, en diversos centres cívics es va dur a terme el projecte “Camins de creació”, en el marc del qual es van organitzar exhibicions i presentacions de treballs d’artistes.