Cap de setmana: celebracions culturals, festes majors i el Correbarri

Temps lliure. La tercera edició del festival América Vive obre l'agenda d'activitats del pont, els barris de la Sagrada Família i el Congrés es vesteixen de festa i els districtes de la ciutat competeixen en el Correbarri 2017.

El cap de setmana s'avança amb activitats per a tots els públics, tant en l'àmbit cultural, festiu com en el de l'esport. Dijous, entitats i federacions culturals americanes s'ajuntaran per celebrar la tercera edició del festival América Vive-Vive América, on la dansa i la música d'origen americà són les principals protagonistes. El toc de cultura popular catalana l'aporten els barris del Congrés i la Sagrada Família, que comencen les seves particulars festes, i diumenge podrem gaudir, un any més, de la cursa atlètica que enfronta els diferents districtes de Barcelona, el Correbarri.

Cultura americana

Per tercer any consecutiu, la Federació d’Associacions Americanes a Catalunya (FASAMCAT) organitza el festival més gran de dansa i música americana en el territori català. Desenes d’associacions i entitats culturals americanes se citen al Centre Cívic Cotxeres de Sants per mostrar els balls i les músiques tradicionals de la seva terra d’origen. La jornada inclourà també activitats infantils i degustació de menjar americà, i es farà entrega del premi “América en Catalunya 2017”, un reconeixement a totes les entitats per la seva tasca cultural en pro del col·lectiu migrant de Catalunya.

Dissabte, a més, se celebrarà el Día de la Tradición, un esdeveniment organitzat per la Asociación Uruguayo-Catalana Los Botijas, que portarà les tradicions del país americà al parc del Clot.

Festes majors

Des del dia 7 d’octubre, el barri del Congrés està de festa major. La cultura popular ha omplert d’activitats el barri, que encara gaudirà durant la setmana de l’ambient festiu fins diumenge 15, quan el gran castell de focs il·lumini el cel nocturn per acomiadar, fins l’any que ve, una festa major de tots i per a tots.

La Sagrada Família celebra aquest cap de setmana la seva festa de tardor, amb un programa carregat d’activitats diferents que, des de principis de mes i a foc lent, van preparant el terreny per als dies forts. Concerts, cantada d’havaneres, fira del comerç, el correfoc, activitats infantils o la Diada Castellera: són moltes les opcions per gaudir, des de divendres fins diumenge, d’aquesta festa amb olor de tardor.

Correbarri 2017

Aquest diumenge dia 15, arriba la sisena edició de la cursa dels districtes de Barcelona. Amb el seu caràcter popular i la seva competència desenfadada, corredors i corredores dels diferents barris de la ciutat defensaran els seus colors per intentar destronar el districte de Sant Andreu, vencedor de la darrera edició, en una cursa de deu quilòmetres. Onze personatges de renom han acceptat el repte de córrer com a padrins i padrines de cadascun dels districtes. Que comenci el Correbarri!