Un festival dolç com la mel

15.05.2017 - 08:05 h

Fires. Arriba a Barcelona el BCN Honey Fest, el primer festival dedicat a les abelles i la mel a Barcelona, una cita plena d’activitats per a tota la família.

Dissabte 20 de maig arriba a Barcelona el BCN Honey Fest, la primera cita dedicada al món de les abelles i l’apicultura. A través d’un bon nombre d’activitats per a tota la família i xerrades es vol conscienciar el gran públic sobre la importància del paper de les abelles.

Conscienciar sobre la importància del paper de les abelles com a pol·linitzadores i acostar l’apicultura al gran públic. Amb aquest doble objectiu neix el BCN Honey Fest, el primer festival anual dedicat a les abelles i la mel a Barcelona.

Té lloc el proper dissabte 20 de maig, per celebrar el dia mundial de les abelles, al Parc de la Ciutadella, al voltant del Castell dels Tres Dragons, i arriba amb ganes d’esdevenir una cita de referència.

Per això, es programen activitats pensades per a tota la família, relacionades amb els diferents àmbits de l’apicultura: l’artístic, el gastronòmic, el científic, el mediambiental…

Tot plegat, per esdevenir una plataforma de difusió de la importància de les abelles i de la problemàtica a nivell mundial que viuen, per tal d’ajudar a la seva protecció i conservació.

Activitats per a tots els gustos

Entre les activitats que es programen en el BCN Honey Fest, trobareu demostracions, tallers i xerrades, que us permetran conèixer de més a prop el fascinant món de les abelles.

Els més goluts no es poden perdre el concurs i tast de mels, on apicultors de tot Catalunya lluiran els seus millors productes.

També hi haurà demostracions d’extracció de mel, una exposició de materials apícoles, un taller d’espelmes de cera, un d’aromateràpia, o una vitrina expositora amb abelles vives.

I els més petits podran construir un hotel d’insectes amb fustes i restes vegetals!

A més, també es programa la sèrie de xerrades Bee Talks, on es tractaran temes com la situació actual de les abelles, l’art i el disseny relacionat amb l’apicultura, l’apiteràpia, la botànica de les mels o l’apicultura urbana.

En el festival també hi trobareu estands de divulgació i venda de productes del rusc, com mels, pòl·lens, cosmètics fets amb mel i cera, o artesania. I alguns restaurants mostraran els seus plats creatius amb la mel com a estrella destacada.

El festival està organitzat per Apicultura Urbana, una organització sense ànim de lucre, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals, l’empesa MEL·LIS serveis apícoles i altres col·laboradors i entitats que li donen suport com Greenpeace o la Fundació Joan Miró.

Info Barcelona