Tennis femení d'alt nivell, a Barcelona

17.06.2018 - 14:06 h

Tennis. Del 9 al 17 de juny, el CE Hispano-Francès torna a ser l'escenari del 2n Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tennis Femení, el més important del país.

Del 9 al 17 de juny se celebra la segona edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de tennis femeníDesprés de l’èxit de la passada edició, Barcelona torna a ser seu de grans esdeveniments de l’esport i segueix situant-se al capdavant en referència esportiva.

El TICB forma part de la Federació Internacional de Tennis (ITF) i s’ha consolidat com el torneig més important d’Espanya en aquesta categoria. Aquesta és la quarta edició de la competició. Anteriorment portava el nom de Women World Winner i aquest és el segon any que s’anomena Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona.

Consol Muñoz, directora del torneig i del Club Esportiu Hispano Francès, seu del certamen, afirma que, tot i que s’està treballant de manera correcta en l’esport femení, “encara resta molt camí per recórrer”. Tanmateix, posa en valor el paper de la dona dins de l’esport actual i afirma que és igual de interessant, de lluitador i d’emocionant que un esport masculí.

Joves tennistes participants a l’esdeveniment tals com Jade Suvrijn, Elena De Santis i Naroa Larrinaga estan segures que, en un futur no molt llunyà, el paper de la dona dins l’esport serà igualitari al paper de l’home, tant en recursos econòmics com en difusió dels mitjans. A més, afirmen que hauria de ser així ja que “elles treballen igual de dur que els homes i també hi dediquen el màxim l’esforç”.

El moment decisiu

Aquest divendres, dissabte i diumenge, dia de cloenda del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, viurem el moment decisiu del torneig amb la disputa de les finals de dobles així com els quarts de final, semifinals i final de la categoria individual. D’una banda, aquest 15 de juny, a les 17:00 hores, s’ha celebrat la final de dobles, un partit que ha enfrontat a Carolina Meligeni Rodriguez Alves i Jade Suvrijn envers Jessica Ho i Xiyu Wang, . Aquestes últimes, s’han proclamat vencedores per un resultat final de 3-6 i 1-6 . Tanmateix, aquest diumenge, Estrella Cabeza-Candela s’ha proclamat vencedora del torneig per davant d’Aliona Bolsova Zadoinov  per un contundent 6-2 i 6-3.