Programació de Nadal 2017 a la Casa dels Entremesos

30.11.2017 - 12:11 h

De cara a les festes nadalenques la Casa dels Entremesos reforça la seva programació habitual amb tot d’actes tradicionals.

De cara a les festes nadalenques la Casa dels Entremesos reforça la seva programació habitual amb tot d’actes tradicionals. Així a les sessions fixes de titelles, conta contes i ludoteca s’hi sumen exposicions de pessebres, sortides de la Carassa, les visites de l’Home dels Nassos i de l’Esperit de Nadal i una recollida solidària de joguines. Enguany, com a principal novetat, s’estrena una exposició que estudia el vincle entre la Fira de Santa Llúcia i la desapareguda Plaça Nova: ‘Perquè avui és Santa Llúcia… pels volts de la Plaça Nova’

 

Del 30 de novembre al 4 de gener:

 • Campanya de recollida de joguines i llibres infantils: ‘Amb la campanya… sigues bèstia!!! Porta força llibres i joguines’. Porta joguines noves i llibres infantils i els entregues a la Víbria i a la Tarasca. Aquestes bèsties faran de patges reials i els faran arribar a les nenes i els nens que més els necessiten.

 

De l’1 desembre al 5 de febrer:

 • Exposició: ‘Perquè avui és Santa Llúcia… pels volts de la Plaça Nova’. Exposició que pren com fil argumental la Fira de Santa Llúcia des de la mirada dels veïns del barri de la Catedral que veuen el seu cicle vital marcat per les tradicions, les fires i els mercats i per la invisibilitat que comporta la centralitat. Disseny i producció de l’Associació de Festes de la Plaça Nova. Fins el 18 de febrer.
 • Pessebre popular de la Casa dels Entremesos. Pessebre amb figures originals i humorístiques de gegants, bestiari i altres personatges i grups de cultura popular de La Casa dels Entremesos. Aquest any amb noves, divertides i sorprenents figures. Disseny i producció de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella.
 • Diorames de pessebre. Exposició dels diorames de pessebre construïts pels alumnes del curs 2017 de l’Escola Taller de Pessebres de Barcelona de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella.

 

2, 3, 9, 10, 16 i 17 de desembre, a les 12.00:

 • Sortides de la Carassa de Nadal. Cercaviles de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona per la Fira de Santa Llúcia i carrers del Barri Gòtic, acompanyada per grallers, i tot llençant caramels per a nenes i nens.

 

3 de desembre, a les 12.00:

 • Els Contamesos! ‘Cantamesos de Nadal’. Sessió especial de Nadal del conta contes de La Casa dels Entremesos amb:  ‘Cantamesos de Nadal’.  A càrrec de L’Esqueix.

 

9 de desembre, a les 12.00:

 • Titelles a la Casa: ‘En Cu-cut i el tió de Nadal’. Sessió especial de Nadal de titelles tradicionals catalans amb: ‘En Cu-cut i el tió de Nadal’. A càrrec de Companyia de Titelles Sebastià Vergés.

 

14 de desembre, a les 20.00:

 • Conferència: ‘Reconstrucció de la Fira de Santa Llúcia: d’un passat brillant a un futur incert’. A càrrec de Jordi Montlló i Bolart, doctor en antropologia social i president del col·lectiu el Bou i la Mula. Organitza l’Associació de Festes de la Plaça Nova.

 

16 de desembre, a les 10.00:

 • Entre jocs i passejades… ‘La Carassa de Nadal’. Sessió especial de Nadal de la Ludoteca de La Casa dels Entremesos, per a nenes i nens, amb jocs, cançons i passejada amb La Carassa de Nadal. A càrrec de L’Esqueix.

 

16 de desembre, d’11.00 a 13.00

 • Fira de Santa Llúcia, XXIV Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs de Catalunya

A l’avinguda de la Catedral -Pla de la Seu:

11.00: Actuació de l’Esbart Català de Dansaires (seccions infantil i juvenil) amb danses d’hivern i del cicle nadalenc.

12.00: Entrega de la distinció Firaire d’Honor 2017 a l’Associació de Festes de la Plaça Nova

12.10: Cercavila de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona per tot el recinte de la Fira, acompanyada per grallers, i tot llençant caramels per a nenes i nens. A càrrec dels Falcons de Barcelona.

 

16 de Desembre, a les  19.30:

 • L’Esperit del Nadal. Arribada de l’Esperit del Nadal i del seu seguici a la Casa dels Entremesos, ball de l’Esperit del Nadal, pregó de Nadal i espectacle de llums a la façana de la Casa dels Entremesos. Una producció de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella.

 

31 de Desembre, a les 10.00:

 • L’Home dels Nassos. Aparició de l’Home dels Nassos i cercavila per acomiadar l’any, des de la Casa dels Entremesos i amb el seu seguici d’animals de l’Arca de Noè i els tabalers Percudium pels barris de Santa Caterina i de la Ribera fins el Born. A càrrec de l’Arca de Noè i l’Associació de Festes de la Plaça Nova.

 

7 de gener, a les 12.00:

 • Els Contamesos! ‘Els Tres Reis d’Orient desorientats’. Sessió especial de Reis de conta contes de la Casa dels Entremesos amb el conte participatiu ‘Els Tres Reis d’Orient desorientats’. A càrrec de L’Esqueix.