Les fonts ornamentals inicien l'horari de primavera-estiu

01.04.2016 - 09:04 h

Medi ambient. S'ha buscat ajustar els dies i la durada dels espectacles als horaris de més afluència de públic, posant en valor un fort atractiu turístic de la ciutat.

S’ha buscat ajustar els dies i la durada dels espectacles als horaris de més afluència de públic, posant en valor un fort atractiu turístic de la ciutat.

Amb la voluntat de fer de Barcelona una ciutat més sostenible, l’Ajuntament de Barcelona ha pres la iniciativa d’optimitzar les fonts ornamentals aplicant criteris de racionalització horària en el seu funcionament.

Aquesta mesura que es va implantar el 19 de febrer, coincidint amb la posta en marxa de La Font Màgica un cop finalitzades les tasques de manteniment anual, s’inscriu en les actuacions de Barcelona en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, contribuint a la reducció del consum d’energia i l’adaptació al canvi climàtic.

Font Màgica

Des del 1 d’abril i fins el 28 de maig de 2016, la Font Màgica ofereix les tradicionals coreografies de llum, color, aigua i música, divendres i dissabtes de les 21 a les 22.30 hores, amb inici de coreografies a les 21h, 21.30h i 22 hores.  Aquest horari també es mantindrà els mesos de setembre i octubre, però durant els mesos de juny, juliol i agost, s’ampliarà i serà de dijous a diumenge de 21.30 a 23 hores.

Els passis de La Font Màgica adapten l’inici dels espectacles amb les postes de sol durant els mesos de juliol, agost i setembre i a l’estiu s’ajusta els dies i la durada dels espectacles als horaris de més afluència de públic, posant en valor un fort atractiu turístic de la ciutat.

Per a la temporada de primavera-estiu 2016 la Font Màgica arrenca els seus espectacles amb la mítica “Barcelona” interpretada per Montserrat Caballé i Freddy Mercury, i sonen coreografies que combinaran els grans èxits dels anys 2000 i d’aquesta dècada; remix de música clàssica, música clàssica espanyola, música infantil, selecció de bandes sonores de pel·lícules i la tradicional cloenda d’espectacle amb el Cant de la Senyera.

A més es continuen programant les incorporacions de les darreres temporades: remix de grups catalans, les peces “Viva la Vida”, “Alegria”, “Antarctica” i “Cançao do Mar”.

Per a més informació sobre horaris i graella de programació de la Font Màgica podeu consultar aquesta pàgina.

Pel que fa al funcionament diürn ornamental de la Font Màgica i de les fonts de l’eix de l’avinguda Maria Cristina, es manté l’horari actual de diumenge i dilluns festius, d’11 a 15 hores, i durant la setmana funcionaran d’11 a 13 hores i de 16 a 18 hores.

Altres fonts ornamentals  amb coreografies i jocs d’aigua

Respecte a les fonts amb passis de coreografia amb música, les Fonts Bessones, la Font de Can Fabra, la Font de Manuel de Falla i les Fonts dels Jocs d’Aigua de Rieres d’Horta, Cobriment de Sants i Baró de Viver, el funcionament durant l’horari de primavera-estiu (d’abril a octubre) serà:

Fonts Bessones de plaça Catalunya. Divendres i dissabtes de 21 a 22 hores.

Font de Can Fabra. Divendres i dissabtes de 20 a 21 hores.

Font de Manuel de Falla. Divendres i dissabtes de 20 a 21 hores.

Font del Parc de les Rieres d’Horta. Tots els dies de 20 a 21 hores.

Cobriment de Sants. Tots els dies de 20 a 21 hores.

Baró de Viver. Tots els dies de 20 a 21 hores.

Les fonts ornamentals ubicades als eixos de Gran Via i Passeig de Gràcia funcionaran d’11 a 22 hores i les fonts de l’interior dels parcs ho faran d’11 a 20 hores.

La resta de fonts funcionaran d’11 a 14 hores i de 17 a 21 hores.