La Pionera, un nou espai per a la gent que comença

16.02.2018 - 17:02 h

Emprenedoria. Nou equipament al Poblenou que, a més de fer de trampolí per a 300 projectes emprenedors, oferirà espai a altres iniciatives culturals i gastronòmiques.

El 21 d’abril es posarà en marxa al barri del Poblenou La Pionera, un nou espai que pretén donar una primera oportunitat al ric teixit emprenedor i creatiu de la ciutat i donar suport als projectes d’innovació socioeconòmics que impulsen les entitats. A més, l'espai inclourà una zona de lleure i gastronomia per a la ciutadania, amb escenaris perquè els nous creadors culturals i musicals hi puguin donar a conèixer el seu talent.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha afirmat: “La Pionera és un espai que la ciutat no tenia i que, a més de ser un aparador per a les persones que comencen, serà un dinamitzador comercial del barri del Poblenou i una referència del lleure per a tota la ciutadania.”

La Pionera es troba al final del passeig de Calvell, al barri del Poblenou, i estarà obert cada cap de setmana a partir del 21 d’abril. En la zona de venda i d’exposició, formada per 30 expositors, els emprenedors podran testar els seus productes i serveis directament amb el consumidor i el client i podran, així, validar-ne la viabilitat i l’acceptació.

S’obre ara el procés de presentació dels projectes per seleccionar 300 iniciatives. Tindran prioritat les que es trobin en fase d’incubació, tinguin un caràcter innovador i capacitat transformadora i creadora de llocs de treball, ofereixin oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat social i respectin els criteris de compromís social, ambiental i comunitari.

A la zona de descans hi haurà set punts de venda de productes gastronòmics, també innovadors, mentre que a l’escenari central i als dos punts de música es programaran espectacles d’arts escèniques, música en viu, ràdio en directe i activitats socioculturals emergents.

La Pionera és una iniciativa conjunta de Barcelona Activa, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i la Fundació Formació i Treball, que s’ha treballat i compartit amb el Districte i les entitats de Sant Martí.