La Mulassa de Barcelona celebra 450 anys d’història

11.01.2018 - 09:01 h

Durant el 2018 la Mulassa de Barcelona celebrarà un seguit d’actes i activitats per commemorar el seu 450è aniversari.

Enguany la Mulassa de Barcelona celebra 450 anys de la seva primera referència històrica. L’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, com a entitat que gestiona la figura, ho celebrarà amb un seguit d’activitats que ompliran bona part del calendari del 2018. El programa d’actes, així com el logotip i alguns elements de marxandatge, es presentaran dijous 11 de gener a les 20.00 a La Casa dels Entremesos.

L’ambient festiu es començarà a sentir aquest mateix mes amb la participació de la Mulassa a la cavalcada dels Tres Tombs com a pregonera i amb col·loqui sobre els projectes de recuperació de mulasses històriques de tot Catalunya en el marc del fòrum Som Cultura Popular.

L’acte central de la celebració es farà al febrer, per les festes de Santa Eulàlia. Serà una exposició de Mulasses d’arreu dels Països Catalans al Palau de la Virreina que culminarà l’11 de febrer amb una cercavila que anirà fins a la plaça de Sant Jaume.

A part d’això altres actes de celebració seran: participació a la Magic Line de Sant Joan de Déu, presentació de la Mulassa de goma, presentació del llibre ‘Petita Història de la Mulassa de Barcelona’, una exposició sobre la història de la Mulassa, tallers infantils, un concurs d’Instagram…