La festa de la trepitjada de raïm al Plus Ultra

12.09.2017 - 11:09 h

Festa Major. Del 15 al 17 de setembre, el veïnat de Plus Ultra celebra la festa de la verema amb balls, gastronomia i trepitjant raïm.

Les vinyes i la pagesia que històricament ocupaven la Marina expliquen que avui el veïnat de Plus Ultra encara celebri la seva Festa Major amb una trepitjada de raïm al carrer. Enguany la 32a trepitjada i degustació del most tindran lloc diiumenge, 17 de setembre, però la festa s'allarga durant tot el cap de setmana amb un ampli programa d'activitats que arrenca divendres amb una missa i una cantada d'havaneres (grup Folk Montjuïc), i acaba diumenge amb el correfoc dels Diables de Port. Durant aquests dos dies, a Plus Ultra trobareu música, gastronomia i diverses activitats per a tots els gustos, coordinades per l'Associació de Veïns de Plus Ultra.

Les vinyes i la pagesia que històricament ocupaven el barri de la Marina expliquen perquè avui el veïnat de Plus Ultra encara celebri la seva festa major amb una trepitjada de raïm al carrer. Enguany la trepitjada i degustació del most es faran el diumenge 17 de setembre però la festa durarà tot el cap de setmana amb un programa d’activitats que arrenca divendres amb una missa i una cantada d’havaneres i acaba diumenge amb el correfoc dels Diables de Port. Així, durant aquest cap de setmana a Plus Ultra trobareu música, gastronomia i diverses activitats per a tots els gustos.

Dissabte la festa arrenca amb una sardinada popular al matí i una xocolatada a la tarda, seguida de les actuacions del grup de ball de la Vinya, el grup de flamenc de l’associació cultural Los Corrales, el mag Tònio i el showman Martín. I després del sopar de germanor, ball familiar amb el grup Andr3us.

Diumenge, una vegada inaugurada l’exposició d’artesans i entitats, la cercavila de la Coral Joia de Montjuïc menarà el veïnat cap a la benedicció de la verema, la trepitjada del raïm i la degustació del most. Abans de dinar amb una gran paella popular, les colles sardanistes faran una exhibició i després, al vespre, els balls aniran a càrrec del Centre Cultural Estrellas Altas, Zumba kids i el grup San Cristóbal.