Estalvi, eficiència i generació energètica, protagonistes de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

19.06.2017 - 10:06 h

Medi ambient. Diverses entitats i equipaments de Barcelona coorganitzen unes jornades amb l’objectiu de fomentar la sobirania energètica de la ciutat.

Del 19 al 25 de juny diverses entitats i equipaments de la ciutat coorganitzen unes jornades per sensibilitzar la societat sobre l'estalvi, l'eficiència i la generació energètica.

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que enguany se celebra del 19 al 25 de juny, té per objectiu sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi, l’eficiència i la generació energètica.

A Catalunya, l’esdeveniment està organitzat per l’Institut Català d’Energia, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Girona, el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Lleida.

A Barcelona, participem de les estratègies globals i sumem esforços per esdevenir més resilients i autosuficients en l’àmbit local, minimitzant el nostre impacte global per fer front al canvi climàtic. En aquest sentit, i en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, diverses entitats i equipaments de la ciutat coorganitzen unes visites i activitats relacionades amb l’eficiència, l’estalvi i la sobirania energètica per fomentar el nostre exercici com a ciutadans compromesos.

Entre les activitats familiars, destaquen els tallers Molinets de vent (25 de juny), Cuinem amb el sol (25, 26 i 27 de juny) i Colors a la platja (1 de juliol).

Carrega’t d’energia

També en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, hi haurà trobades i tallers especialment dedicats al voltant de l’autosuficiència i l’estalvi d’energia, i també visites a instal·lacions d’interès energètic, com la biblioteca Joan Miró (29 de juny), el crematori del Cementiri de Montjuïc (dues sessions el 22 de juny), la seu del districte de Gràcia (20 de juny) o el Parc de les Rieres d’Horta (29 de juny).

A més, hi trobareu també els tallers del Carrega’t d’energia, com “L’electricitat a règim” (28 de juny) o “Mesures per la millora energètica de la llar” (22 de juny).

Sorteig d’una auditoria energètica

Si participeu en dues activitats de la Setmana de l’Energia, demaneu que us segellin el full de la graella del programa en paper o descarregueu-la i imprimiu-la.

D’aquesta manera, podreu participar  en el sorteig d’una auditoria energètica bàsica, amb recomanacions de les mesures correctives i proactives per millorar l’estalvi i l’eficiència energètica de l’habitatge. Aquesta auditoria no és un Certificat energètic, ni una auditoria energètica segons els estàndards empresarials.

Un cop tingueu els dos segells, us heu d’inscriure al sorteig en aquest enllaç.

El sorteig es durà a terme públicament el dissabte 1 de juliol a les 13.30 h al Centre de la Platja, i el resultat es comunicarà al guanyador/a per correu electrònic o telèfon.

Trobareu tota la informació sobre la Setmana de l’Energia 2017 al web de La Fàbrica del Sol, des d’on també podreu formalitzar la inscripció a les activitats que ho requereixin.