Els e-Sports es poden considerar esports?

04.10.2017 - 09:10 h

Esdeveniments. Més de 135.000 persones han passat, del 5 al 8 d'octubre, pel Barcelona Games World (BGW), el saló de videojocs més gran d'Espanya que ha tingut els e-Sports com un dels elements més destacats.

És un dels grans debats de l’actualitat en el sector dels videojocs i els esports, i l’abordem en el marc de la Barcelona Games World (BGW), que se celebra a la Fira de Barcelona, des del 5 fins al 8 d’octubre. Aquest esdeveniment suposa la fira de videojocs més gran d’Espanya, organitzada per l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) i Fira de Barcelona.

El sector creix dia rere dia i en aquest cas, el BGW 2017 és l’escenari de la primera jornada de la Superlliga Orange de League of Legends organitzada per la LVP, qui també organitza la primera Copa Call of Duty i la Superlliga de Clash Royale. Altres grans empreses que assisteixen al BGW també ofereixen diverses activitats relacionades amb els eSports.

e-Sports, esports o no?

Abordem el debat aprofitant unes declaracions del president del Comitè Olímpic Internacional,  Thomas Bach, que fa uns mesos va obrir la porta a que els e-Sports passin a formar part del programa dels Jocs Olímpics. En aquest sentit, va dir que “és una indústria amb molt èxit, però encara no està realment organitzada” i va subratllar que cal treballar molt en les qüestions relatives al dopatge, els reglaments tècnics o els deures dels competidors amb els rivals.”

El COI vol apostar per la joventut fent una aposta clara per als videojocs i que “reflecteixin esports de la vida real, com el futbol i el bàsquet”. Els eSports ja són una indústria que mou milers de milions arreu del món i està previst que formin part del programa dels Jocs Asiàtics del 2018 o el 2022.

D’altra banda però, hi ha qui no ho veu amb els mateixos ulls. De fet, el baró de Coubertin, fundador dels JJOO, ho va fer amb un lema que parla, entre altres aspectes del “culte voluntari i habitual de l’esforç muscular intensiu”, i per tant, implica un exercici físic intens, fet que ens els e-Sports, no es dóna.

Novetats BGW 2017

Els assistents poden gaudir de 130 títols entre els quals hi destaquen una vintena de novetats entre jocs i hardware com l’NBA 2K18, el Call of duty, el Dragon Ball Fighter Z, el Fifa 18, l’Star Wars Battlefront o el Gran Turismo Sport, entre altres. A més, visitaran el saló Toru Iwatani, el creador de Pac-Man, i Kazunori Yamauchi, pare de la saga de simulació de conducció Gran Turismo que presentarà en el marc del saló la seva última creació. Ichiro Hazama, productor de Dissidia Final Fantasy NT, també visitarà Barcelona per a presentar el joc.

Altres activitats

El Barcelona Games World comptarà amb diverses lúdiques que combinaran les experiències multimèdia amb música, desfiladas i concursos de cosplay. A més, per als col·leccionistes també estarà al saló el RetroBarcelona centrar en l’Street Fighter pel seu 30è aniversari.