El Jardí Botànic de Barcelona, un passeig per quatre continents

19.05.2017 - 15:05 h

Medi ambient. El Jardí mostra una representació de la flora de les regions del món que comparteixen clima mediterrani.

El Jardí, que va merèixer el premi FAD d'Arquitectura l'any 2002, compta amb 14 hectàrees on és possible fer un passeig per quatre continents, en un entorn paisatgístic i arquitectònic únic i amb excel·lents vistes a la ciutat, la serra de Collserola i l'àrea metropolitana.

Situat a la muntanya de Montjuïc, entre el Castell i l’Estadi Olímpic, el Jardí Botànic de Barcelona mostra una representació de la flora de les regions del món que comparteixen clima mediterrani.

I és que la conca mediterrània no és la única zona del món amb clima mediterrani. Hi ha zones, situades entre els 30º i 40º de latitud, als hemisferis nord i sud, que tenen el mateix clima, com Califòrnia, la zona central de Xile, la zona més meridional de Sud-àfrica i el sud i sud-oest d’Austràlia. La riquesa florística d’aquestes àrees i la semblança de les seves plantes i paisatges són la font d’inspiració del Jardí Botànic de Barcelona.

Dissenyat per un equip interdisciplinar encapçalat per l’arquitecte Carlos Ferrater, el Jardí Botànic de Barcelona mostra un total 20.000 individus de 2.000 espècies distribuïdes segons la seva procedència geogràfica i, a la vegada, agrupades d’acord amb el paisatge que formen a la natura.

Així, en només 14 hectàrees i al cor de Montjuïc, és possible fer un passeig per quatre continents en un entorn paisatgístic i arquitectònic únic i amb excel·lents vistes a la ciutat, la serra de Collserola i l’àrea metropolitana. El Jardí, que va merèixer el premi FAD d’ Arquitectura l’any 2002, conserva una col·lecció de bonsai d’espècies mediterrànies que s’exposa de forma permanent i organitza tota mena d’activitats relacionades amb la botànica i dirigides a tots els públics.

A més, dos cops l’any (a la primavera i a la tardor) el Jardí organitza la festa Planta’t al Botànic, que té per objectiu apropar aquest espai als ciutadans de Barcelona. Es tracta d’una gran festa gratuïta per celebrar aquestes dues estacions amb un munt d’activitats per a tots els públics, com visites guiades, concursos, espais d’animació infantil, tallers o xerrades, entre moltes altres propostes.

Trobareu tota la informació sobre el Jardí Botànic de Barcelona (àrees del Jardí, activitats, exposicions, com arribar-hi, horaris, preus i altres informacions d’interès) en aquesta pàgina.