El Festival de cinema ciclista Rueda arriba al Poblenou

27.09.2017 - 15:09 h

El festival ve acompanyat de diverses activitats culturals que promouen l'ús de la bicicleta per fer de Barcelona una ciutat més sostenible.

 

El festival ve acompanyat de diverses activitats culturals que promouen l’ús de la bicicleta per fer de Barcelona una ciutat més sostenible.

Rueda és el primer Festival Internacional de cinema ciclista de Barcelona de caràcter competitiu on la bicicleta és la protagonista. Les pel·lícules es projectaran del 5 al 8 d’octubre al Centre Moral i Cultural del Poblenou, un dels espais clau en la difusió de la cultura i l’associacionisme de Barcelona.

A més de la secció competitiva, aquesta tercera edició comptarà amb diverses sessions de mostra amb una selecció de cult movies ciclistes i tresors amagats de tots els temps. També hi participaran pel·lícules que, per data de producció, no estan incloses a la secció competitiva.

Dins les sessions de mostra, destaca el Rueda Kids, una secció de curts animats per a tota la família perquè els més petits comencin a somiar les seves primeres aventures ciclistes. Les sessions infantils seran matinals i inclouran sortejos i música en directe per acompanyar les pel·lícules mudes.

Les obres concursants competiran en tres categories:

Premi a la millor pel·lícula.
Premi al millor curtmetratge.
Premi del públic.

 

Activitats paral·leles a la superilla del Poblenou

Els esdeveniments paral·lels consten d’una mostra dels agents locals de la bicicleta de Barcelona, com eix vertebrador de l’acte, que es complementa amb xerrades, tallers i competicions esportives. Per als organitzadors del Festival, “no se’ns acudeix un lloc millor per reivindicar la bicicleta com a eina de convivència i símbol d’una ciutat sostenible que la superilla”.

Totes les activitats estan emmarcades a diferents ubicacions de la superilla:

 

Transfolab
Ciutat de Granada, 71.

Expo Bike Wars. 5 d’octubre a les 19.30 h.

 

Superilla del Poblenou
Cruïlla entre Roc Boronat i Sancho de Àvila.

Projecció del documental “Sobre ruedas” i posterior col·loqui. 6 d’octubre a les 20.30 h.

Concerts. Divendres 6 a les 22.45 h i dissabte 7 d’octubre a les 20 h.

Mercat ambulant Rueda. 7 i 8 d’octubre des de les 10 h fins a les 20 h. Fira de mostra d’agents locals relacionats amb la bicicleta: botigues, marques productors, associacions, cooperatives, etc.

Espai infantil. 7 d’octubre a les 10 h. Activitat per a infants de 4 a 10 anys. Circuit amb rampes per a bicicletes sense pedals, dinamitzat per Giramundo.  Un altre espai de joc autònom per a infants de 0 a 4 anys i les seves famílies.

Cursa de Cargo Bikes. 8 d’octubre a les 10 h. Circuit per conèixer i practicar amb bicicletes de càrrega per transportar paquets, nens, etc. a la ciutat. A les 10 h, mostra i experimentació. A partir de les 12 h, cursa. Lliurament de premis a les 17 h.

Xerrades sobre la bicicleta, la mobilitat sostenible o el cinema. Dissabte 7 d’octubre (11.30 h, 12.30 h, 18 h i 19 h) i diumenge 8 d’octubre (11.30 h i 12.30 h).

 

Institut Maria Espinalt
C. de la Llacuna, 87.

II Torneig Internacional de Bike Polo. 7 i 8 octubre, a les 9.30 h. Organitzat per l’associació Bike Polo Barcelona. Lliurament de premis diumenge 8 a les 19 h.

 

Més informació sobre les activitats paral·leles

 

Entrades i abonaments

La programació del Festival està dividida en sessions d’uns 90 minuts de durada que inclouen un llargmetratge o diversos curtmetratges. Totes les obres en competició es projecten dues vegades.

Les entrades i els abonaments per a qualsevol sessió poden ser adquirits al Centre Moral i Cultural del Poblenou (c. de Pujades, 176) del 5 al 8 d’octubre.