Aturada tècnica de la Font Màgica per les tasques de manteniment anual

11.01.2018 - 10:01 h

Fonts. L'emblemàtica font de Montjuïc i les fonts de l’Eix Maria Cristina restaran aturades fins el proper 28 de febrer.

Durant aquest període també se suspenen els espectacles de llum i música de la Font Màgica. Es reprendran l'1 de març amb el passi a les 20.00 hores.

Fins al proper 28 de febrer març, es duu a terme l’aturada tècnica de la Font Màgica de Montjuïc i de les fonts de l’Eix Maria Cristina per tal de conservar la qualitat de les instal·lacions.

L’aturada es fa per realitzar el manteniment anual habitual i per tant, durant aquest període la Font Màgica restarà sense espectacle.

Com és habitual, l’aturada es realitza després de les festes nadalenques, en què la Font Màgica de Montjuïc ha ofert un repertori de nadales i música tradicional.

Les tasques anuals de manteniment que ara s’inicien permetran la neteja, revisió i manteniment preventiu de la Font Màgica i dels 44 llacs i de les 4 cascades de l’Eix Maria Cristina. Els treballs inclouen actuacions com ara la neteja i la desinfecció dels vasos o dels 600 vidres de l’interior de la font.

També s’acabaran grans actuacions com la substitució de les 24 claraboies existents a la cascada 3, la renovació dels motors de la Cascada 2 (que encara són els originals del 1929), i els de la cascada 4, millorant l’eficiència dels motors d’ambdues cascades.

La Font Màgica reprendrà el seu espectacle de música i color l’1 de març, amb coreografies programades tots els dijous, divendres i dissabtes en horari d’hivern: de 20.00 hores a 21.00 hores fins el 31 de març i a partir del 5 d’abril, en horari de primavera, de 21.00 a 22.00 hores.

La Font Màgica rep al voltant de 2’5 milions de visitants a l’any i és una icona reconeguda de la ciutat arreu del món.

Les Fonts Bessones i l’app Fonts 2.0

A Barcelona també hi ha d’altres fonts que ballen amb música, llum i color com la Font de Can Fabra, la Font de Manuel de Falla i les Fonts Bessones de la plaça Catalunya.

Les Fonts Bessones ofereixen la principal innovació tecnològica per escoltar la música dels diferents passis. Per gaudir de les peces musicals que acompanyen la coreografia es pot baixar l’app Fonts 2.0 al dispositiu mòbil que se sincronitza amb la font en cada passi i ofereix a l’espectador la música prevista per a aquella coreografia en horari de divendres i dissabtes de les 20.00 a 21.00 hores.

Aquesta app està disponible i es pot descarregar a partir de l’aplicació mòbil de Font BCN de l’Ajuntament de Barcelona. En aquesta aplicació també es poden trobar totes les fonts de beure i ornamentals de la ciutat.