5 plans d'hivern

11.01.2018 - 14:01 h

Oci. Primer cap de setmana després de festes, amb moltes propostes per gaudir la ciutat.

Aquest cap de setmana, us proposem gaudir de la festa dels Tres Tombs de Sant Andreu, visitar alguna de les exposicions que acull la ciutat, redescobrir Barcelona des del mar, córrer pels volts del Castell de Torre Baró o deixar la vostra petjada creativa sobre temes de mobilitat sostenible.

1. Els Tres Tombs
El 17 de gener és la diada de Sant Antoni Abat, però a Barcelona aquesta festa dura tot el mes de gener. En concret, aquest cap de setmana la festa es trasllada a Sant Andreu, amb l’espectacle dels Tres Tombs Infernals (dissabte al vespre a la plaça de Can Fabra) i la tradicional cavalcada i benedicció dels animals (diumenge al matí pels carrers i places de Sant Andreu de Palomar).

2. Exposicions
Un pla ideal per als caps de setmana d’hivern és refugiar-se del fred mentre gaudiu d’alguna de les exposicions que acull la ciutat. Algunes de les mostres que no us podeu perdre són “Després de la fi del món“, al CCCB; “Adolf Loos. Espais privats“, al Museu del Disseny de Barcelona; o “Passatges/BCN, espais de transició per a la ciutat del segle XXI“, al Museu d’Història de Barcelona – Oliva Artés.

3. Rutes marítimes
Si el que voleu és un pla original sense sortir de la ciutat, podeu aprofitar per redescobrir Barcelona i la seva façana marítima a bord del pailebot Santa Eulàlia, o per descobrir què hi ha més enllà del Port Vell, com era el port en l’antiguitat i com s’ha transformat en la porta d’entrada de mercaderies del sud d’Europa, a bord del quetx Far Barceloneta.

4. Cursa del Castell de Torre Baró
Per als més esportistes, dissabte a la tarda se celebra la Cursa del Castell de Torre Baró, un recorregut a triar entre 11 o 17 quilòmetres pels voltants del castell, ubicat a la serra de Collserola.

5. Racó de la Mobilitat Creativa
Acabem amb un pla familiar. Dissabte al migdia, podeu passar pel Racó de la Mobilitat Creativa, al carrer Floridablanca (en el tram entre Calàbria i Rocafort), i deixar la vostra petjada creativa al voltant de temes tan importants com la mobilitat, l’aire que respirem i els camins que trepitgem.