26a Trobada de Gegants de la Barceloneta al Port Vell

15.05.2017 - 10:05 h

Cultura popular. El diumenge 21 de maig, colles de geganters de Barcelona i d'altres localitats participaran a la jornada que enguany servirà com a cloenda dels actes del 25è aniversasri dels gegants del barri mariner.

La Barceloneta celebra el diumenge 21 de maig la 26a Trobada de Gegants Barceloneta Port-Vell. Colles de geganters de Barcelona i d’altres localitats participaran en una jornada en què els gegants del barri, en Pep Barceló i la Maria la Néta, seran els amfitrions de la trobada d’imatgeria festiva.

L’acte començarà a les 10 del matí, al Moll de Pescadors, a tocar de la Torre del Rellotge, amb l’arribada dels convidats. A continuació, a partir de les 11.30 h. es farà el cercavila arran de mar fins entrar al nucli antic del barri mariner per acabar al Port Vell, on a les 13.30 h, tindrà lloc el lluïment dels convidats i un ball final conjunt.

La Trobada representarà la cloenda de les celebracions del 25è aniversari del Gegants de la Barceloneta, que s’han dut a terme al llarg de l’any. Per festejar-ho, durant el matí també es podrà gaudir de les actuacions de Castellers, Bastoners i Falcons a diferents espais del barri. A la ‘Repla’, actuarà la Colla Bastonera del Masnou Plens de Cops. A la plaça de la Barceloneta, tres colles puntures de castellers, Joves de Xiquets de Valls, Encantats de Begues i els Castellers de Barcelona. I al Moll de la Fusta, l’actuació dels Falcons de Barcelona.

Els gegants de la Barceloneta van néixer  fa 25 anys a partir d’una iniciativa de l’Associació de Comerciants de la Barceloneta. Gràcies a la col·laboació de veïns i comerciants també es van construir dos capgrossos i un gegantó, i actualment la colla compta ja amb 7 figures.