Sant Jordi a Barcelona 2017

Cartell de campanya: Portes obertes, l'amor despertes

Portes obertes a l’Ajuntament

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona celebra una jornada de portes obertes. El recorregut començarà a la porta del carrer de la Ciutat (façana gòtica).

  • On: Ajuntament de Barcelona
  • Quan: el 23 d’abril, de 10.00 a 20.00 hores
Parada de llibres

Sant Jordi als districtes i barris

Consulta el gran ventall d’activitats per a grans i petits que trobaràs al teu barri i districte per gaudir al màxim d’aquest Sant Jordi.

  • On: diversos barris i districtes de la ciutat
  • Quan: al voltant del 23 d’abril

Viu Sant Jordi

Sant Jordi és cultura, flors, amor i participació ciutadana. I de la mateixa manera, Barcelona, ciutat oberta, inclusiva i participativa, és Sant Jordi. Cap altra festa uneix les barcelonines i els barcelonins amb la seva ciutat com aquesta diada. Consulta totes les activitats de Sant Jordi.

  • On: per tota la ciutat
  • Quan: el 23 d’abril 
Cartell de campanya: Rosa, l'amor s'hi posa

Venda de roses solidàries

El 23 d’abril es vendran roses solidàries al pati de l’entrada de l’Ajuntament. L’import recaptat es destinarà a entitats sense ànim de lucre.

  • On: entrada de l’Ajuntament
  • Quan: el 23 d’abril, de 10.00 a 20.00 hores

Sala Ciutat

Gina Thorstensen és la nova encarregada d'il·lustrar l'espai d’exposició de la Sala Ciutat de Barcelona, que estrena il·lustracions per Sant Jordi.

Ram de roses

Roses contra l’oblit

Iniciativa solidària destinada a programes d’acompanyament per a persones grans que viuen en soledat.

Font amb una escultura de Sant Jordi i el drac

La llegenda de Sant Jordi

El drac, la princesa, el cavaller i la rosa són els protagonistes de la llegenda de sant Jordi. Llegeix-la!

On puc fer donacions de sang?

Les Biblioteques de Barcelona recomanen

Descobrir autors

Sant Jordi és el dia en què escriptors i lectors es troben, entren en contacte i se saluden: endur-se a casa un llibre signat per un autor admirat és, potser, la millor manera d’acabar el dia, i segur que és la millor manera de començar l’aventura de llegir.

Enguany gaudirem de les converses entre escriptors d’arreu que parlaran sobre el poder, la família, el sexe, la literatura i l’art. Aprofitant la presència d’aquests autors, a les biblioteques hem volgut destacar algunes de les seves obres. També volem que descobriu Yasmina Reza, pregonera de la lectura d’aquest any.

Portada del llibre Babilònia de Yasminza Reza

Babilònia

Yasmina Reza

En plena nit, després d’una festa, Elisabeth i Pierre reben la visita del seu veí. El que Jean Lino els explica i demana, farà canviar el curs de la vetllada. Una tragicomèdia que qüestiona els cànons de la felicitat.

Barcelona: Anagrama, 2017

Novetats de Barcelona Llibres

Us donem a conèixer les últimes novetats dels llibres editats i coeditats per l’Ajuntament de Barcelona, que trobareu a la parada de llibres de la plaça de Sant Jaume, de 9.00 a 21.00 hores, així com altres títols dels darrers anys.

Dalí i Barcelona

Ricard Mas

El llibre us condueix per la ciutat que portava a la sang Dalí i que per a l’artista va ser un dels seus aparadors al món.

Cops de gent 1890-2014. Barcelona

Roger Adam, Pablo González i Andrés Antebi

Aquesta edició, revisada i ampliada, recupera les imatges de moltes manifestacions que han tingut lloc a Barcelona des de 1890 fins als nostres dies.

Barcelona desapareguda de Giacomo Alessandro

Jorge Álvarez i Víctor Oliva

Indrets coneguts i també altres d’il·localitzables. Aquest llibre recull una col·lecció de fotografies, amb el nom de Giacomo Alessandro, de la vida a Barcelona.

Barcelona, ciutat de llibres

Isabel Segura Soriano

La història que explica aquest llibre és una de les més boniques de Barcelona i, pel seu enfocament, una de les més desconegudes i incisives.

Barcelona, ciutat de vestigis

Enric H. March

La memòria de la ciutat de Barcelona es revela en aquest llibre a través de la veu de les pedres, els carrers, els monuments i les places.

345 maneres de viure (a) Barcelona

48 Open House BCN

Aquest llibre revela la bellesa oculta de 345 espais que han participat al Festival 48 Open House BCN, per mostrar-los a tota la ciutadania.

Paseos por la Barcelona literaria

Sergio Vila-Sanjuán i Sergi Doria

Entre el llibre de viatges i el periodisme cultural, es proposa un recorregut literari i visual pels paisatges dels escriptors que han retratat la ciutat.

Barcelona supermodelo

Alessandro Scarnato i Marina Laboreo (traducció)

Aquest llibre, guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona, explica la renovació urbana i les transformacions viscudes a Ciutat Vella des del 1979.

Decidides. Set dones contra corrent

Elisenda Albertí

Us presentem set dones catalanes —de naixement o d’adopció— decidides a governar les seves vides a contra corrent entre el final del segle XIX i el principi del XX.

Barcelona, ciutat simbòlica

Miquel de Moragas Spà

Aquest llibre analitza la comunicació i la interacció simbòlica de les ciutats seguint l’exemple de Barcelona.

Desembolicant el Carmel i Can Baró

Alejandro Santos

El Carmel i Can Baró són laberints amb mil sortides. Les il·lustracions d'Alejandro Santos ens fan gaudir de dos barris de Barcelona per descobrir.

Barcelona interiors

Begoña García Carteron i Jordi Play

Aquest llibre presenta un recorregut fotogràfic per descobrir els racons de Barcelona que sovint passen desapercebuts.

Xarxes socials

Comparteix aquest contingut