Música als Parcs

Música als parcs

Música als Parcs inclou 50 concerts gratuïts en una trentena d’espais verds de la ciutat, entre el 7 de juny i el 31 d’agost.

 

Música als Parcs inclou 50 concerts gratuïts en una trentena d’espais verds de la ciutat, entre el 7 de juny i el 31 d’agost. Una opció per acostar-se a la natura de la ciutat i gaudir de la música. Consulta la programació a Guia BCN.

Cada any els espais verds de la ciutat s'omplen de música gràcies a "Música als Parcs". 

Aquest cicle de concerts estiuencs va néixer fa més de quinze anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència de joves intèrprets. Alhora, pretén potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure també durant els capvespres i les nits d'estiu.

En aquesta nova edició 2017, s'ofereixen 50 concerts de diferents estils, com ara música clàssica, jazz, blues, formacions corals i formacions d'escoles de música o orquestres. Hi actuen els músics i els intèrprets seleccionats pel jurat en l'edició d'enguany: intèrprets de música que ofereixen concerts de petit format, quartets com a màxim. Tots els músics són majors de 16 anys i menors de 35.

També hi participen escoles de música municipals, amb la voluntat de destacar la tasca educativa de les escoles municipals de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

Concerts destacats

El tret de sortida al cicle el donarà The Hanfris Quartet, el 10 de juny, a les 21.00 hores, al parc de la Barceloneta.

Prèviament a l’inici del cicle de Música als Parcs tindran lloc dos concerts especials a càrrec de l’escola Municipal de l’Eixample, amb les actuacions de la Banda Olodum i la Banda Ventsonats, i de la Banda Bentocats de l’escola municipal de Sant Andreu, els dies 7 i 9 de juny, respectivament, al parc de la Ciutadella, a les 20.00 hores.

Dins el cicle també se celebrarà el Dia de la Música, el 21 de juny, amb una actuació del Combo de l'EMM Can Fargues i The Soul Titoo's Trio, que tindrà lloc als Jardins de Can Fargues, a les 21.00 hores.

El punt final a l’edició 2017 del cicle Música als Parcs serà al parc del Clot, en un concert de cloenda a càrrec de Monica Green, que tindrà lloc a les 21.00 hores.

Visites guiades

En una ciutat com Barcelona, els espais verds són pulmons que, a banda de proporcionar espais d’oci, esbarjo i descans, contribueixen a regular la temperatura i disminuir la contaminació acústica i són l’habitatge de fauna i flora variada.

Per donar a conèixer millor aquests beneficis socials i ambientals dels parcs i jardins, enguany ampliem el nombre de visites guiades prèvies als concerts; concretament, n’hi haurà una a cada districte. D’aquesta manera, podreu conèixer més i millor la història i la biodiversitat d’aquests espais i també algunes curiositats que, de ben segur, us sorprendran.

Les visites guiades seran abans del concert de Música als Parcs, tenen places limitades (35 persones) i cal inscriure-s’hi prèviament. Si es vol reservar plaça, s’ha de fer per mitjà de l’enllaç següent: http://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions/

El dia de la visita cal estar deu minuts abans de l’hora de començament al punt de trobada.

Música als parcs

Música als Parcs inclou 50 concerts gratuïts en una trentena d’espais verds de la ciutat, entre el 7 de juny i el 31 d’agost.

 

1/1

Concerts d'estiu Música als Parcs

Música als Parcs t'ofereix un cicle de concerts gratuïts de música clàssica, jazz, blues, formacions corals i formacions d'escoles de música o orquestres als espais verds de la ciutat per als capvespres d'estiu. El cicle permet incentivar els jardins i parcs com a espais de convivència, cultura i oci en plena natura.

Comparteix aquest contingut