Canelons

Ingredients

  • 250 g de carn de porc a trossos
  • 1 pit de pollastre
  • 2 fetges de pollastre
  • 1 ceba petita
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 tòfona
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 cullerada de farina
  • 2 dl de llet
  • oli, sal, pebre
  • 20 g de mantega

Beixamel

  • 1/2 l de llet
  • 40 g de mantega
  • 40 g de farina
  • 50 g de formatge ratllat
  • sal, pebre i nou moscada

Fer canelons no té cap secret, és una recepta entretinguda, però no hi ha cap pas especialment complicat.

Elaboració:

Feu bullir aigua salada abundant. Poseu-hi les làmines d'una en una i deixeu-les bullir lentament uns 15 minuts, removent-les sovint. Una vegada cuites, traieu-les amb una escumadora i poseu-les en un atuell amb aigua freda. Al cap d'uns minuts, poseu-les sobre un drap estès, una al costat de l'altra, a punt per farcir.

Fregiu la carn a trossets i el pit de pollastre sense ossos, en una cassola amb una mica d'oli. Daureu-los i afegiu-hi els fetges, la ceba tallada fina, ofegueu-ho tot, afegiu-hi els tomàquets ratllats, ruixeu-ho tot amb el vi i deixeu-ho coure uns minuts fins que el líquid s'hagi evaporat. Finalment, afegiu-hi el cervell (ben net de sang) i assaoneu-ho tot amb sal i pebre.

Passeu el contingut de la cassola pel molinet. Escalfeu la mantega, daureu la farina i ruixeu-la amb la llet. Afegiu-hi la carn picada amb la tòfona, també picada; deixeu-ho coure 5 minuts. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar en una safata.

Poseu una mica de farcit en cada làmina i enrotlleu-les; poseu els canelons un al costat de l'altre, però sense prémer-los, en una safata amb una mica de beixamel.

Per fer la salsa

En un atuell al foc, desfeu mantega, afegiu-hi la farina i deixeu que es cogui una mica, tot remenant amb l'espàtula, afegiu-hi la llet i remeneu amb el batedor de mà perquè no s'hi facin grumolls; deixeu-ho coure lentament sense parar de remenar, fins que la salsa s'espesseixi. Assaoneu-la amb sal, pebre i nou moscada.

Aboqueu una mica d'aquesta salsa al fons de la safata que fareu servir per gratinar els canelons; poseu els canelons a sobre i després cobriu-los amb la salsa que queda.

Empolvoreu-los amb el formatge ratllat i porteu-los a gratinar fins que estiguin tots ben daurats.

Ingredients

  • 250 g de carn de porc a trossos
  • 1 pit de pollastre
  • 2 fetges de pollastre
  • 1 ceba petita
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 tòfona
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 cullerada de farina
  • 2 dl de llet
  • oli, sal, pebre
  • 20 g de mantega

Beixamel

  • 1/2 l de llet
  • 40 g de mantega
  • 40 g de farina
  • 50 g de formatge ratllat
  • sal, pebre i nou moscada

Comparteix aquest contingut