Parc de la Creueta del Coll

Tornar

  • Parc de la Creueta del Coll - Maig 2015
  • Parc de la Creueta del Coll - Maig 2015
  • Parc de la Creueta del Coll - Maig 2015
  • Parc de la Creueta del Coll - Maig 2015
  • Parc de la Creueta del Coll - Maig 2015

La Creueta del Coll és un parc arrecerat, amb un gran estany que a l'estiu esdevé una piscina pública, una enorme plaça de 6.000 m2 i espais on descansar sota l'ombra de les acàcies. Ha esdevingut un dels llocs de trobada i de lleure important per als veïns del barri.

La gran plaça, delimitada en part per una pèrgola i protegida al fons per les parets del que va ser una pedrera, ens dóna la benvinguda si accedim a l’espai des de l’avinguda de la Mare de Déu del Coll.

Els camins pugen enmig d’una vegetació frondosa d’arbres i arbustos. Dalt de tot, ja a la part forestal del parc, s’arriba a una zona de pícnic. Guarnida per la verdor dels pins a una banda, i la vegetació que ha anat creixent i que acoloreix les parets de l’antiga pedrera del Coll a l’altra. Les vistes de la ciutat són espectaculars.

Història

El parc de la Creueta del Coll és fruit de l'aprofitament d'un espai que durant molts anys va estar dedicat a una activitat ben diferent de l'actual. Es tracta de l'antiga pedrera del Coll, situada a la falda d'un dels turons que configuren la part alta de Barcelona. Aquest origen és el que dóna caràcter i una forta personalitat a aquest espai verd.

Biodiversitat

Juntament amb les acàcies que hi ha a les zones de repòs, i la pineda i els arbustos mediterranis que hi ha a la zona de pícnic, al parc de la Creueta del Coll hi destaquen les palmeres que hi ha a la illeta que s'endinsa dins la làmina d'aigua del parc de la Creueta del Coll. Per la seva raresa, val la pena fixar-se en una palmera datilera (Phoenix dactylifera) amb dos estípits.

Art i arquitectura

Si hi accedim per l'entrada principal -a l'avinguda de la Mare de Déu del Coll, just al costat del carrer de Castellterçol-, hi trobem un monòlit de ferro, alt i esvelt. Es tracta de l'Escultura, d'Ellsworth Kelly. Al fons de la piscina, en una làmina d'aigua a part molt més petita i una mica elevada, situada entre les parets de l'antiga pedrera i un muret de formigó, hi trobem un dels elements més preuats d'aquest parc, l'Elogi de l'aigua, una colossal escultura d'Eduardo Chillida feta amb formigó i d'un pes que supera les 50 tones. Suspesa damunt l'aigua, és sostinguda per quatre cables d'acer ancorats a la roca, la qual cosa confereix a l'enorme escultura l'aspecte d'una lleugeresa sorprenent.

Adreça:
Pg Mare de Déu del Coll, 77
Districte:
Gràcia
Barri:
El Coll
Codi postal:
08023
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Horaris


Accessos: Pg Mare de Déu del Coll.

- Dins del parc hi ha el llac de la Creueta del Coll.

Restaurants

Bar Restaurant Rincón del Cazador

Pg Mare de Déu del Coll 68

932133860

Restaurant El Patio Andaluz *Fastenrath

C Fastenrath 14

932112071

Adreça
Pg Mare de Déu del Coll, 77

Telèfon

Telèfon:
010

Comparteix aquest contingut