Foto: Albert Armengol

El cicle de conferències “Polítiques del desig”, del CCCB, convidaba a pensar la sexualitat com a possible resistència davant l’heteronormativitat. El mes de febrer passat en va ser protagonista Jack Halberstam, que va parlar dels “Cossos trans*”.

Foto: Pere Virgili

Loretta Napoleoni, una de les màximes expertes mundials en terrorisme, considera que l’Estat Islàmic ha vingut per quedar-se i que no hi ha cap més remei que negociar-hi políticament. L’analista va participar el mes d’octubre passat, al Born, al cicle de conferències “D.O. Europa”.

Philip Hoare. Photo: Miquel Taverna / CCCB

L’autor d’El mar interior, que va formar part del moviment punk londinenc, va trobar dues vies d’expressió al marge de la música: la literatura i el mar, amb la llibertat com a denominador comú. En va parlar al CCCB el setembre passat.

Foto: Dani Morell.

De Minsk a Barcelona

Francesc Serés

Els relats de Svetlana Aleksiévitx ens recorden la necessitat de parlar d’allò que coneixem millor, sigui Barcelona o la Unió Soviètica, siguin les dones i els nens que l’escriptora bielorussa ha entrevistat per als seus llibres o la gent que baixa per la Via Laietana.