Barcelona Cultura
BCNEGRA 2017

GENER | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | FEBRER | 1 | 2 | 3 | 4 |      Altres

SELECCIONEU EL DIA DEL PROGRAMA

La collita en castellà

Dissabte 4 de febrer, a les 11 h

Ateneu Barcelonès (sala d’actes). Canuda, 6

Difícilment la tria de noves obres en castellà que presentem cada any a BCNegra arribarà algun dia a ser completa o exhaustiva, perquè l’oferta és tan diversa i tan suggeridora que és impossible incloure en aquest apartat tot els autors i autores que mereixerien ser-hi. Us portem, però, una selecció d’autors brillants que us permetran fer-vos, amb la seva diversitat de registres i temàtiques, una idea de la riquesa del panorama literari negrocriminal més actual.

Participants: 

Claudio Cerdán, escriptor, guionista i dibuixant de còmics; Félix Modroño, fotògraf i escriptor; Miguel Pajares, doctor en antropologia social, investigador en el Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Social de la Universitat de Barcelona, president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i escriptor; José Sanclemente, escriptor i periodista; Santiago Álvarez, escriptor i organitzador del festival València Negra

Moderadors: 

Aro Sáinz de la Maza, escriptor, editor i corrector

Sangre en los estantes

Dissabte 4 de febrer, a les 12.30 h

Ateneu Barcelonès. Sala Oriol Bohigas. Canuda, 6

L’ànima de BCNegra es diu Paco Camarasa i ja era conegut pels amants del gènere negre, abans i tot de programar aquest festival literari gràcies a Negra y Criminal, la llibreria del barri de la Barceloneta que gestionava amb Montse Clavés. Era un paradís del crim de tinta que, entre les llàgrimes contingudes de mitja ciutat, va haver de baixar la persiana l’any 2015. No, ja no es pot anar a consultar Paco Camarasa al seu local del carrer de la Sal, però sí que es pot repassar la seva sapiència negrocriminal en un volum que acaba d’editar Destino i que, a la manera dels prestatges d’una llibreria, ordena alfabèticament una pluja d’autors, conceptes i citacions significatives relacionades amb el gènere. Intuïm que consultarem amb molta freqüència aquests prestatges tacats de sang on es concentren els coneixements que ha acumulat, durant anys i panys, tot un mestre del crim de ficció.

Participants: 

Paco Camarasa, llibreter i comissari de BCNegra, conversa amb Antonio G. Iturbe, periodista cultural i director del portal literari Librújula.

Crims artístics

Dissabte 4 de febrer, a les 18 h

Museu Nacional d'Art de Catalunya (Sala Oval). Palau Nacional, Parc de Montjuïc

Una sessió de cinema que pren la forma d'un collage cinematogràfic fet de fragments de pel·lícules en les quals el crim es mostra des d’una vessant artística. La Filmoteca de Catalunya ha fet la tria d'imatges amb motiu de la trobada de novel·la negra de Barcelona BCNegra 2017. Presenta i comenta la sessió el director adjunt de la Filmoteca, Octavi Martí.

Jornada de jocs de rol negres

Dissabte 4 de febrer, de 10 a 14 h i de 16 a 21 h

Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. Segre, 22-32

Us agraden els jocs de rol? Doncs n’hi ha uns quants que tenen una temàtica tan negra i criminal com les millors novel·les del gènere. Ho comprovareu en aquesta trobada de jocs de rol de temàtica negra per a adults, a partir de 16 anys.

Si veniu, porteu la canalla, perquè, d’11 a 14 h, s’organitza l’activitat «Petits detectius de monstres», adreçada a nens i nenes a partir de 6 anys.

Cal inscripció prèvia

Més informació: http://www.bcn.cat/bibcanfabra

Organització: Associació Lúdico Cultural Stronghold i Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra

«Los ángeles de hielo»

Dissabte 4 de febrer, a les 19:00h

Llibreria Antinous. Casanova, 72

Xerrada/club de lectura amb Toni Hill sobre la seva darrera novel·la: Los ángeles de hielo (Editorial Grijalbo), traduïda al català Els àngels de gel  (Editorial Rosa dels Vents). Una ambiciosa intriga de trets entre negres i gòtics ambientada en la pròspera i convulsa Barcelona de principis del s. XX.