Barcelona Cultura
Programa en PDF:   
BCNEGRA 2016

GENER | 28 | 29 | 30 | 31 | FEBRER | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |      Altres

SELECCIONEU EL DIA DEL PROGRAMA

«Punt de llibre» de SER Catalunya a BCNegra

Taxi Key al segle XXI

Dies 25, 26, 27, 28, 30 i 31 de gener

Emissió en directe: Dijous 28 de gener, 18.30 h

Estudi Toreski de Ràdio Barcelona

Casp, 6

Per assistir a l’emissió en directe del dia 28, és imprescindible inscriure’s al web:
https://www.ticketea.com/entradas-punt-de-llibre-el-taxi-key-al-sxxi-bcn...

Un seguit de convidats experts en novel·la negra, entre els quals Paco Camarasa, comissari de BCNegra; Lluís Llort, escriptor i periodista; Francisco Marco, detectiu i advocat; i Josep M. Martí, periodista, professor de la UAB i col·laborador del programa, participaran el dijous 28 de gener en una taula rodona dedicada a l’edició d’enguany de BCNegra. La xerrada forma part del programa Punt de llibre, dirigit per Pilar Argudo, un espai que s’afegeix així, des de les ones, a les celebracions de la trobada internacional de novel·la negra de Barcelona.

Punt de llibre ha preparat enguany un espai de teatre radiofònic de gènere negrocriminal titulat Un diumenge amb Taxi Key. Recordeu el personatge creat pel guionista Luis G. de Blain? Doncs aquest taxista i detectiu inspira una creació radiofònica de l’escriptor Lluís Llort. Ell ha elaborat un seguit de capítols de cinc minuts que s’emetran tres cops al dia (13.55, 20.55 i 23.55 h) entre el 25 i el 28 de gener i que giren al voltant del personatge.

Seguiu els episodis que s’emetran diàriament, perquè l’últim dia es desvelarà la solució del misteri plantejat. Serà durant una retransmissió en directe i oberta al públic a càrrec d’una tria d’excel·lents actors i actrius que, generosament, han posat el seu talent al servei d’aquest projecte de SER Catalunya (dijous 28, a les 18.30 h). Aquesta retransmissió es repetirà el dissabte 30 i el diumenge 31 de gener.

A l’inici d’aquest programa especial es podran veure imatges i un reportatge amb testimonis que mostren l’èxit d’audiència que va tenir Taxi Key durant els més de vint anys que va estar en antena.

LLIURAMENT DEL PREMI CRIMS DE TINTA

ACTE INAUGURAL

Dijous 28 de gener, 20 h

Auditori RBA
Av. Diagonal, 189

Cal invitació per accedir al recinte. Es pot obtenir escrivint abans del 24 de gener a infoicub@bcn.cat. Cal esperar resposta de confirmació.
Es poden demanar un màxim de dues invitacions fins a completar la capacitat del recinte, i s'han de facilitar les dades personals de les persones inscrites.

Després de sis edicions, el Premi Crims de Tinta és avui una referència imprescindible en el panorama de la narrativa negrocriminal en català. Convocat de bon principi pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, va quedar paralitzat temporalment, fins que un acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’editorial RBA La Magrana va permetre l’any passat recuperar un guardó que és un instrument imprescindible per a la consolidació del gènere en català.

BCNegra arrenca enguany amb el lliurament de la setena edició del premi, un bon moment per recordar els anteriors guardonats: Marc Pastor, Carles Quílez, Teresa Solana, l’enyorat Agustí Vehí, Andreu Martín i Emili Bayo.

Atorga el premi d’enguany un jurat integrat pel comissari de BCNegra Paco Camarasa; el periodista cultural i director de Librújula Antonio G. Iturbe; la comissària del cos de Mossos d’Esquadra Cristina Manresa; l’editor Jordi Rourera, i l’escriptor i Premi Hammett Carlos Zanón.