Barcelona Cultura

Mentiras que matan

Sinopsi: 

No, potser Nicki Clements no ha comès cap assassinat però, tot i això, potser tampoc no és completament innocent... De fet, atrapada en un embús a  la carretera Elmhirst, prop d'on acaba de ser assassinat un polèmic columnista de premsa, ha realitzat una maniobra sobtada per tal d'evitar ser reconeguda per la policia... Això no li impedirà ser reclamada pels agents de la llei l'endemà ni ser interrogada. I és que, encara que ella no sàpiga per què l'assassí del columnista va emprar un ganivet en el seu crim d'una manera peculiar ni per què va escriure a la paret una frase aparentment sense sentit, tampoc no pot explicar per què va esquivar a la policia el dia de l'assassinat. Si ho fes, revelaria un secret que podria afectar seriosament la seva vida...

Autor: 
Sophie Hannah
Editorial: 
Roca Editorial
Biografia: 

Nascuda a Manchester el 1971, Sophie Hannah va estudiar a la Universitat de Manchester i ha practicat la docència al Trinity College de Cambridge i a la Universidad de Oxford. Autora de diversos poemaris, ha conreat també la narrativa i s'ha fet un nom destacadíssim dins l'escena negrocriminal, d'aquí que el 2014 fos triada per a continuar, a Los crímenes del monograma, les aventures d'Hercules Poirot, el famós detectiu creat per Agatha Christie. Les obres de Sophie Hannah s'han editat a més de cinquanta països i en 32 llengües, els lectors i lectores de les quals gaudeixen dels sofisticats thrillers psicològics que l'han feta famosa.

Acte/s al que participa:

Dames britàniques i crim

Dilluns 30 de gener, a les 19.30 h

Auditori del Conservatori del Liceu. Nou de la Rambla, 88

Des que el 1920 Agatha Christie va escriure la primera novel·la protagonitzada per un dels detectius més coneguts del segle xx, Hèrcules Poirot, ha plogut molt. Però les dames britàniques no han deixat la ploma i, més encara, han seguit escrivint novel·la negra preocupant-se de renovar-la i de fer les seves aportacions personals al gènere. Algunes, com la poeta i novel·lista Sophie Hannah, s’han fet famoses continuant les ficcions de l’escriptora negrocriminal més coneguda del món o bé recreant ficcions pròpies. D’altres, com Gilly Macmillan, però, són capaces d’atrapar-nos instantàniament amb la història d’una desaparició en què el més important és el que han de suportar, en temps de judicis mediàtics, els parents de les víctimes. Els crims de sempre es renoven gràcies a dues continuadores de la tradició negra i criminal britànica.

Participants: 

Sophie Hannah, poeta i novel·lista; Gilly Macmillan, historiadora de l’art, fotògrafa i escriptora

Moderadors: 

Isabella Petith, cap del projecte creatiu i social del British Council Barcelona