Barcelona Cultura

El salto del caballo

Sinopsi: 

Sant Sebastià rep, a principis del 2014, l'Any del Cavall (que, en l'horòscop xinès, simbolitza la victòria i la fidelitat) quan apareix el cadàver d'un home, germà d'un famós expert en genètica, al costat d'un missatge enigmàtic. Max Medina, inspector del cos de l'Ertzaintza, serà l'encarregat de conduir la recerca policial, aquesta vegada sense l'ajuda de la seva companya Erika López. A punt de ser pare, Medina s'enfrontarà no a un crim, sinó a una cadena de delictes, ja que segueixen apareixent cadàvers amb xeringues clavades i un missatge al costat dels cossos. La teràpia genètica i un seguit d'experiments realitzats amb membres d'ETA que són a la presó té molt a veure amb el cas... El tercer volum d'una trilogia que ha creat addicció entre els lectors i lectores amb El signo del dragón i El vuelo de la serpiente.

Autor: 
Ricardo Alía
Editorial: 
Maeva
Biografia: 

Nascut el 1971 a Sant Sebastià, Ricardo Alía és un apassionat dels escacs i de la literatura. De fet, va participar en tornejos internacionals d'escacs, encara que va decidir abandonar-los per acabar els seus estudis de Ciències Químiques a la Universitat del País Basc. Treballa com a químic a Barcelona, una activitat que compagina amb les lletres. Ha creat així la Trilogía del Zodíaco, una saga ambientada a Sant Sebastià que repassa els capítols més foscos de la història recent del País Basc. El salto del caballo és el tercer volum de la trilogia, que arriba a les llibreries després de la bona acollida del signe de El signo del dragón y El vuelo de la serpiente.

Acte/s al que participa:

Euskadi o la violència després de la violència

Dilluns 30 de gener, a les 18 h

Auditori del Conservatori del Liceu. Nou de la Rambla, 88

En temps convulsos de violència política o social, quan les societats pateixen un cop i un altre un reguitzell de morts sense sentit, és poc freqüent que el crim es converteixi en material literari destacat, potser perquè els lectors i lectores busquen en les pàgines d’un llibre un refugi davant la dura realitat. Passats els moments més sagnants del conflicte, però, la novel·la negra torna a emergir en aquestes societats, com ha passat en un País Basc que, avui, albira la fi de la violència i la torna a confinar en territori literari. Ho saben bé autors com els que ens acompanyen en aquesta taula rodona, quatre escriptors amb estils i preocupacions ben diverses que protagonitzen un nou rebrot de la novel·la negra a Euskadi. Ongi Etorri!

Participants: 

Javier Abasolo, llicenciat en dret, columnista i escriptor; Ricardo Alía, químic i escriptor; Gonzalo Garrido, consultor de comunicació i escriptor; Eva García Sáenz, diplomada en òptica i optometria, professora d’universitat i escriptora

Moderadors: 

Jordi Bordas, escriptor i periodista