Barcelona Cultura

Efecto Dominó

Sinopsi: 

Un jove anomenat Nano Mosconi ésengarjolat, a causa d'una imprudència, a la terrible presó de Marveil. Desesperat, només té l'ajuda de la seva germana Alex, a la qual l'advocat de la família proposarà un pla sorprenent per solucionar el problema. Simultàniament, Victor Cost, un capità de policia del departament de Sena-Saint Denis, investiga amb el seu equip el segrest d'un jove de dinou anys. Com es relacionen tots dos fets i per què el capità Cost s'ha lliurat a una recerca que posa en perill els qui més s'estima? La història d'un pare disposat a tot per salvar a la seva família i de cinc delinqüents units per unes misterioses circumstàncies.

Autor: 
Olivier Norek
Editorial: 
Grijalbo
Biografia: 

Després d'haver deixat França quan tenia 17 anys per tal d'anar a treballar en missions humanitàries a la Guaiana i a l'antiga Iugoslàvia, Olivier Norek va decidir convertir-se en policia, i va treballar durant quinze anys, ocupant el càrrec de tinent, al departament judicial de Sena-Saint Denis. Va participar en un concurs de relats el 2011 i va descobrir així una vocació que el va portar a escriure la seva primera novel·la, Code 93, el 2014. L'èxit el va animar a continuar la seva tasca i a  publicar obres com Territoires (2015) i Efecto Dominó (2016). L'any passat va guanyar el Prix du Polar européen 2016 (Le Point), que ha reconegut la seva condició de veu nova i potent del gènere negre.

Acte/s al que participa:

Criminals i investigadors a l’Europa d’avui

Dimecres 1 de febrer, a les 18 h

Auditori del Conservatori del Liceu. Nou de la Rambla, 88

Potser sí que a cada zona es mata de maneres diverses i que cada país té personatges específics encarregats d’investigar aquests crims amb mètodes igualment divergents. Pregunteu-ho si no a autors com Santo Piazzese, un biòleg palermità que, abans que Andrea Camilleri i el seu Salvo Montalbano, ja va investigar crims literaris a la seva illa natal. O a Olivier Norek, que va debutar amb Code 93 i que, el 2016, amb Efecto dominó, va guanyar el premi a la Millor Novel·la Negra Europea en el marc del festival Quais du Polar. Tots dos autors, i els seus personatges, són exemples d’una novel·la negra europea en constant evolució que ens parla de com són de diferents els crims i les investigacions en els diversos territoris de l’escena negrocriminal europea actual.

Participants: 

Olivier Norek, escriptor i agent de la policia judicial francesa; Santo Piazzese, biòleg i escriptor

Moderadors: 

Carlos Otamendi, inspector del cos de Mossos d’Esquadra