Barcelona Cultura

Bettý

Sinopsi: 

Que potser algú es podria haver resistit als desitjos d'una dona com la Bettý? Probablement ningú no s'hi podria haver resistit, ni haver refusat les seves proposicions. I és que Bettý representa un univers de sensualitat, passió i també de perversitat com mai ningú no ha somiat. Arnaldur Indridason aconsegueix donar-li un gir sorprenent als paràmetres de la novel·la negra clàssica i els trasllada al segle XXI, amb una obra absolutament memorable.

Autor: 
Arnaldur Indridason
Editorial: 
RBA
Biografia: 

Arnaldur Indridason va néixer a Reykjavík en 1961. Fill d'un conegut escriptor del seu país, va exercir com periodista i crític de cinema. Ha escrit, entre altres novel·les negres, Las Marismas, premio Clau de Vidre (en suec, Glasnyckeln) a la millor novel·la policíaca nòrdica de l'any 2002); La veu, guanyadora del Martin Beck Award a la millor novel·la negra traduïda al suec; L'home del llac i Hivern àrtic. Amb La dona de verd, va obtenir el Gold Dagger, que ha consagrat Indridason com un referent de la millor narrativa negra europea. També ha estat guanyador del Premi de la Crítica Francesa a la Millor Novel·la Negra. Amb Passatge de les Ombres, va ser guardonat amb el Premi RBA de Novel·la Negra 2013.

Acte/s al que participa:

Crims a l’illa del gel, radiografies del món occidental

Dimarts 31 de gener, a les 19.30 h

Auditori del Conservatori del Liceu. Nou de la Rambla, 88

El mateix John Connolly (el pare del detectiu Charlie Parker) considera l’islandès Arnaldur Indridason una de les estrelles més brillants del fosc firmament de la novel·la negra actual. I no és casualitat, perquè a l’encert amb el qual estan teixides les trames criminals d’aquest escriptor fill d’escriptor, s’hi afegeix una dimensió que va més enllà de la trama negrocriminal. Sí, Indridason ens parla de crims, però també de les virtuts i els defectes de les societats en què vivim. Ho fa des d’una illa on el fred del gel i el vermell roent de la lava dels volcans acompanyen el seu personatge estrella, el detectiu Erlendur Sveinsson, però amb un missatge que, a més d’aplicar-se a Islàndia, també ho fa a bona part de les nostres societats occidentals.

Participants: 

Arnaldur Indridason, escriptor, conversa amb Álvaro Colomer, escriptor i periodista.