La poesia envaeix la ciutat

dv., 04/29/2016 - 16:26

Cultura. Del 4 al 10 de maig arriba la novena edició de Barcelona Poesia, una ocasió ideal per escoltar els millors versos de la poesia catalana.

Durant una setmana, del 4 al 10 de maig, la ciutat s’omple de versos. Es tracta de la novena edició del certamen Barcelona Poesia, que proposa un conjunt d’activitats molt variades per gaudir d’aquest art tant de dia com de nit. A més, hi participen poetes de renom, que recitaran poemes en indrets únics.

Com a novetat d’enguany, la novena edició de Barcelona Poesia, concentra part de l’activitat al pati del Museu Marès. Cada tarda, del 4 al 10 de maig i a partir de les sis de la tarda, veus consolidades i veus emergents recitaran una petita mostra de la millor poesia. En aquest mateix indret, se celebrarà una fira del llibre poètic.

Entre altres activitats, els poetes Ievguni Ievtuixenko i Joan Margarit protagonitzaran una lectura de poemes a l’auditori de la Pedrera. A més, aquest any, Barcelona Poesia homenatja figures com Ramon Llull i Carles Hac Mor amb diversos actes programats. Montserrat Roig també serà recordada al Recinte Modernista de Sant Pau i es farà un tribut a Anna Dodas, la jove promesa que va morir assassinada l’agost del 1986. D’altra banda, els centres cívics de Barcelona se sumen a la voluntat d’apropar la poesia a tots els públics i per això han programat activitats al llarg de tota la setmana.

El certamen acaba el dia 10 de maig amb el XXII Festival Internacional de Poesia, en què seran presents els poetes Mireia Calafell, Mohsen Emadi, Joumana Haddad, Violet Grigoryan, Easterine Kire i Francisco Brines. Per saber-ne més, consulteu la programació en detall en aquest enllaç.

Premi Jocs Florals Barcelona 2016

El primer dia del certamen, el 4 de maig, es concedirà el premi Jocs Florals, que aquest any ha estat atorgat a Eduard Sanahuja amb el poemari Teories del no. Enguany s’hi han presentat un total de 122 poemaris.