El cinema català es reivindica en els premis Gaudí

dl., 01/30/2017 - 16:15

Cinema. ‘Un monstre em ve a veure’ s'ha endut vuit dels onze guardons a què estava nominada.

Actors, directors, productors, directors de fotografia… i representants del món polític i cultural s’han trobat en la gran festa del cinema català, la Gala dels Premis Gaudí. Un monstre em ve a veure, amb vuit guardons, ha estat la gran guanyadora de la nit, en què també s’ha reclamat incentivar la producció en català i promoure l’estabilitat laboral dels seus treballadors per continuar fent cinema de qualitat. 

L’últim film de J. A. Bayona, Un monstre em ve a veure, ha estat el gran protagonista en la novena edició dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català, amb vuit estatuetes —dues corresponents als grans premis de la nit— i també el segon premi Gaudí que guanya a la millor direcció i a millor pel·lícula no catalana.

La propera pell, dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo, que era una de les favorites amb catorze nominacions, s’ha emportat tres premis, entre els quals hi ha el de la millor pel·lícula i el de la millor actriu, que ha recaigut en Emma Suárez.

Aquí podeu consultar la llista de tots els premiats.

Però més enllà del reconeixement que el guardó suposa per al cinema català, la gala és també un moment perquè l’audiovisual local es reivindiqui. Així, Josep Maria Pou, premi d’honor, ha reclamat inversió i ajudes per al sector, marcat per la precarietat tot i el talent que hi ha, mentre que la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola, ha demanat més producció en català.