Cap de setmana: Un munt de crims per resoldre!

dj., 01/26/2017 - 08:05

Oci. Arriba una nova edició del BCNegra, el festival de novel·la negra de Barcelona, en què aquest any participaran més de seixanta autors.

Arriba una nova edició de la BCNegra, la trobada de novel·la negra de Barcelona, en què aquest any estaran presents més de seixanta autors. A Gràcia tornen un any més els Foguerons de Sa Pobla, la festa que agermana illencs i barcelonins mitjançant el foc i la cultura popular. I a més, una de curtmetratges: tindrà lloc el festival “La mida no importa”, que se celebra al Raval.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Manuel Vázquez-Montalbán i el seu personatge literari, Pepe Carvalho, són els protagonistes d’aquesta nova edició de la BCNegra, que arriba farcida d’autors, conferències i actes al voltant de la novel·la policial i de misteri. La dotzena edició, que té lloc del 26 de gener al 4 de febrer, inclou, per exemple, una exposició sobre Carvalho a la Biblioteca Jaume Fuster, a més del premi Pepe Carvalho i un homenatge a aquest detectiu el dia 1 de febrer, quan es compleixen 40 anys de la publicació de La soledad del manager.

També hi té un lloc especial la Semana Negra de Gijón, festival pioner d’aquest gènere, que arriba als 30 anys. Tot plegat amenitzat amb la presència de més de seixanta autors locals i internacionals, com John Connolly, Arnaldur Indridason, Dolores Redondo, Lorenzo Silva, Sergio Vila-Sanjuán, Carlos Zanón, Toni Hill, Rosa Ribas o David C. Hall, que participaran en alguna de les activitats que hi ha preparades.

25 anys del Foguerons de Sa Pobla

Gràcia porta, un any més, un bocí de la cultura de les Balears a Barcelona amb la celebració dels Foguerons de Sa Pobla. Aquest any fa un quart de segle que té lloc aquesta celebració pels carrers de la Vila de Gràcia, i ho celebren, com sempre, amb foc, música, gastronomia i molta cultura popular.

El dia fort de la celebració és dissabte, 28 de gener. A la plaça del Diamant té lloc la Festa de sa Ximbomba de Sa Pobla, a més de l’actuació dels Glosadors de Mallorca i el Cors de Carxofa de Catalunya, a més dels Xeremiers. A la plaça de la Virreina s’encenen els foguerons, a les 21.30 hores comença la revetlla amb dimonis, ximbombes i cantadors, i a partir de les 23.00 hores, un ball popular.

“La mida no importa”

Aquest és el títol del festival de curtmetratges que té lloc al Raval del 26 al 28 de gener. Enguany arriba a la cinquena edició amb una preselecció de 45 curtmetratges provinents de 16 països. Els films seleccionats són de diferents gèneres i codis expressius i parlen sobre vivències i relacions humanes i sobre interacció de valors culturals.

Les projeccions són gratuïtes i tenen lloc a l’Ateneu del Raval i a l’auditori Meier del Macba. “La mida no importa” està coorganitzat pel Casal de Barri Folch i Torres, la Fundació Tot Raval, l’Associació SLOWCUrT i el Raval Cultural.