Cap de setmana: Tornen Els Tres Tombs!

dj., 01/12/2017 - 08:44

Oci. Com cada mes de gener, els animals esdevenen protagonistes en la festa que se celebra en honor de sant Antoni Abat i que arriba aquest cap de setmana a Sant Andreu.

Com cada mes de gener els animals esdevenen protagonistes a la festa d’Els Tres Tombs, en honor de sant Antoni Abat. Aquest cap de setmana és el torn de Sant Andreu, i el 21 de gener se celebra a Sant Antoni. Precisament, aquest barri de l’Eixample comença aquest cap de setmana les celebracions de la festa major. I torna el Tradicionàrius, que compleix 30 anys en plena forma.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Sant Andreu dóna el tret de sortida a la celebració d’Els Tres Tombs aquest diumenge, 15 de gener, una festa que se celebra a tot Catalunya en honor de sant Antoni Abat. Aquest sant és conegut tradicionalment com a protector dels animals domèstics i de càrrega. Per això en aquesta festa una multitud de persones porten a beneir les seves mascotes.

Però, més enllà de la connotació religiosa de la festa, es tracta d’una oportunitat per gaudir de la cavalcada, de la guerra de caramels entre carrosses i, en el cas de Sant Andreu, d’Els Tres Tombs Infernals, una representació sobre la vida del sant que es fa dissabte a la nit i va acompanyada d’un correfoc pel barri.

Sant Antoni es vesteix de festa

En aquest cas parlem del barri que celebra la festa major pels volts del 17 de gener, data en què té lloc l’onomàstica de sant Antoni Abat. Així, del 14 al 24 de gener el barri s’omple d’activitats per a tots els gustos, des de les tradicionals cercaviles, trobades geganteres i correfocs, fins a rutes històriques, circuits de patinatge i mercats d’il·lustradors, entre altres.

I sí, aquí també celebren Els Tres Tombs, però ho fan el dissabte 21 de gener, amb un recorregut de les carrosses i els genets pels carrers més cèntrics del barri que acabarà a la plaça de Sant Jaume.

Trenta anys de Tradicionàrius

L’any 1988 es va celebrar el primer concert del Festival Folk Internacional Tradicionàrius i enguany es compleixen tres dècades d’aquell esdeveniment. Per celebrar-ho, l’edició del 2017 ret homenatge als artistes que hi van actuar i els torna a reunir en el “Concert inaugural 1988-2017. Trenta Tradicionàrius traçats”, que té lloc aquest divendres al Centre Artesà Tradicionàrius i dóna el tret de sortida a un festival que, com sempre, ofereix concerts i actes artístics que tenen en comú el folk.

Prèviament, el mateix divendres a la nit, es farà una cercavila pels carrers de Gràcia amb Kabum i el Col·lectiu Guirigall.