Cap de setmana: Els Tres Tombs arriben a Sant Antoni

dj., 01/19/2017 - 08:20

Oci. La tradicional cavalcada, que inclou la benedicció dels animals, recorre els carrers del barri fins a arribar a la plaça de Sant Jaume.

La tradicional cavalcada, que inclou la benedicció dels animals, recorre els carrers del barri fins a arribar a la plaça de Sant Jaume. És un dels actes principals de la Festa Major de Sant Antoni, que ofereix diferents actes de cultura popular, activitats esportives i per a tota la família. També té lloc la caminada del mes de gener del Barnatresc, que recorre els carrers de Sant Martí de Provençals. A més, el Centre Cívic La Farinera del Clot comença el cicle Caliu, amb propostes musicals íntimes i acollidores.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Dissabte, 21 de gener, a les onze del matí, es dóna el tret de sortida d’Els Tres Tombs de Sant Antoni. Des d’allà, el recorregut de les carrosses segueix cap a l’Escola Pia de Sant Antoni, on té lloc la benedicció dels animals. La comitiva continua pels carrers de l’Eixample i arriba a la plaça de Sant Jaume.

A més de la tradicional cavalcada, el barri de Sant Antoni s’omple d’actes en el marc de la festa major, com la cursa popular, la festa de la cervesa artesana o el correfoc infernal de diumenge, 22.

Caminar i conèixer la ciutat

Tornen les caminades mensuals que conviden a fer exercici i salut en companyia. Però el Barnatresc és també una manera de conèixer racons desconeguts de la ciutat al ritme pausat de cada persona que participa en la caminada.

En aquesta ocasió Sant Martí de Provençals és el barri escollit. El punt de sortida és la plaça dels Porxos, a les nou del matí. Des d’allà, l’itinerari baixa fins a la zona del Fòrum. Al Complex Esportiu Municipal La Mar Bella hi haurà un punt d’avituallament, i el recorregut acabarà un altre cop a la plaça dels Porxos, després de passar per la zona de les Glòries i la rambla de Guipúscoa. Aquí podeu consultar-ne el recorregut.

Un cicle de música acollidor

El Centre Cultural La Farinera del Clot comença l’any 2017 amb la segona edició del Cicle de Música d’Hivern Caliu. De la mateixa manera que l’any passat, durant els mesos de gener, febrer i març ofereix tres concerts íntims, acollidors i molt diferents entre ells.

El cicle comença dissabte, 21 de gener, a les nou de la nit, amb la BCN Gay Men’s Chorus, que presenta Ànima, el seu darrer i sorprenent espectacle, un concert de música coral per a tots els públics en què la formació ofereix un programa ple de grans temes musicals. Els propers concerts tenen lloc el dissabte 11 de febrer, amb De la Carmela, i l’11 de març el cicle acaba amb l’actuació de V. O. Quartet.