Cap de setmana: Concerts i exposicions per deixar enrere el Nadal

dv., 01/06/2017 - 13:11

Oci. Amb l'arribada dels Reis a les llars barcelonines encara ben present, la ciutat ofereix una àmplia oferta cultural i d'oci com música per a menuts a El Born Centre de Cultura i Memòria, exposicions i iniciatives culturals solidàries.

El dia de Reis marca el final de les festes de Nadal, i a més de gaudir dels regals que han portat Ses Majestats, a la ciutat hi ha una àmplia oferta cultural i d’oci com música per a menuts al Born, exposicions sobre la lluita de les dones de Barcelona en els darrers 40 anys i concerts solidaris.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

El Born Centre de Cultura i Memòria té una programació variada per a totes les edats, i un bon exemple d’això és el cicle Bornet de Cançons, que aquest diumenge torna amb concerts per viure’ls en família. L’objectiu del Bornet de Cançons és que pares i fills comparteixin l’experiència musical i es potencïi així la sensibilització dels infants vers la música moderna i la cultura.

En concret, aquest diumenge el tret de sortida el dóna la rumba de Landry el Rumbero, amb un concert en què barreja cançons originals amb una selecció de temes i danses infantils de tota la vida, passades sempre pel sedàs de la rumba catalana.

“En moviment[s]. Dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016”

Quin paper han tingut les dones en la lluita per la democràcia? Com han reivindicat els seus drets laborals? I la capacitat de decisió sobre el seu cos i la seva sexualitat? Les I Jornades Catalanes de la Dona, que es van celebrar fa 40 anys, van ser un dels punts de partida que van permetre que les qüestions de gènere passessin a la primera plana política i social. 

Ara, el programa “En moviment[s]. Dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016” comença un recorregut pels districtes de la ciutat amb el qual recorda els moviments feministes, la resistència antifranquista i les mobilitzacions de les veïnes de Barcelona. Els primers districtes on es podrà veure seran l’Eixample i les Corts.

Catarsi

Superar una addició és una fita dura, amb alts i baixos i, a vegades, recaigudes. Però al final, aconseguir-ho suposa una catarsi, i a Projecte Home ho tenen molt clar, perquè fa 20 anys que treballen contra les addiccions, i per celebrar-ho ofereixen un concert solidari.

Precisament Catarsi és el títol del repertori que oferirà la Jove Orquestra Nacional de Catalunya a L’Auditori aquest 8 de gener amb l’objectiu de recaptar fons per lluitar contra les addicions i per conscienciar sobre aquesta realitat.