Comerç + Sostenible - Presentació

Comerç + Sostenible és el programa de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a les entitats de comerç i als comerços que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

Destaquem

FORMACIONS DE SOSTENIBILITAT PER A COMERÇOS

El programa formatiu Obert al Futur de Barcelona Activa, dins de les formacions de gestió estratègica del comerç, ofereix dues càpsules en l'àmbit de la sostenibilitat :

Tota la informació al següent enllaç

 

21A EDICIÓ PREMIS COMERÇ DE BARCELONA 

La gran nit del comerç de Barcelona va rebre de nou un homenatge als professionals que hi treballen i a les seves iniciatives de negoci. 

L’Associació de Comerciants del Poble-sec i Paral·lel, membre de Comerç + Sostenible, va obtenir el guardó al Comerç Col·laborador per la innovació i el dinamisme en les seves activitats de promoció del comerç.

Dos establiments comercials, Demano i Vida meva, van rebre el premi al comerç sostenible.

Tota la informació al següent enllaç

 

VAIXELLA REUTILITZABLE PER A ENTITATS

L’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de les entitats de la ciutat un nou servei de préstec gratuït d’una vaixella reutilitzable per a usar en els actes, festes o celebracions populars. En aquests esdeveniments sovint s’utilitzen plats i coberts de plàstic d’usar i llençar que acaben a les escombraries com a rebuig (al contenidor gris), i que per tant no es reciclen.

La vaixella reutilitzable és per a un màxim de 500 comensals i inclou diferents tipus de plats, tasses, coberts, safates, etc., que les entitats poden sol·licitar gratuïtament segons les seves necessitats.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

 

REDUIU LA DESPESA ENERGÈTICA DEL VOSTRE COMERÇ

Entre el 17 de setembre i el 31 d'octubre dins del programa formatiu Obert al futur  s’ofereix una càpsula específica sobre estalvi i eficiència energètica al comerç.

La formació consta d’un taller on es mostrarà els passos per saber escollir la tarifa i la potència que es necessita i mesures per optimitzar els equips que hi ha al comerç. Tot amb l’objectiu de treballar els aspectes a tenir en compte per fer una gestió energètica adequada del vostre negoci.

La càpsula formativa tindrà lloc durant els mesos de setembre i octubre i es farà una a cada districte.  Com cada any són gratuïtes i s’ofereixen en horari de 14-16 hores per no interferir en la vostra activitat comercial.

L’estalvi energètic és una mesura que a banda de contribuir a la sostenibilitat mitjançant la reducció del consum d’energia reverteix en un estalvi econòmic directe per a vosaltres.

Al següent enllaç  podreu consultar les dates i places disponibles:   Inscripcions obertes!

 

NOVES TARGETES D'USUARI PELS PUNTS VERDS DE ZONA

Us informem que després d'implementar millores informàtiques estem creant les noves targetes d’usuari  dels Punts Verds de Zona i es lliuraran durant la primera quinzena d’abril. Properament us indicarem el dia a partir del qual les podeu passar a recollir a la Fàbrica del Sol.

Al 2018 només podran sol·licitar les targetes:

  • els signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat amb un pla d’acció de sostenibilitat publicat, vigent i implementat el 2017.
  • Les activitats econòmiques i professionals associades a una associació, gremi o col·legi professional signant del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat que van declarar l’adhesió al pla d’acció de sostenibilitat de la seva entitat associativa i van implementar les accions proposades al llarg del 2017

 Us recordem així mateix que encara esteu dins de termini per presentar el vostre pla d’acció 2018. Estem a la vostra disposició per acompanyar-vos en el procés de definició del pla i atendre les vostres consultes.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

Càpsules de bones pràctiques de sostenibilitat al comerç

Als següents enllaços podreu veure diferents actuacions de sostenibilitat a comerços de Barcelona sobre temàtiques com: producte ecològic i de proximitat, transport en bicicleta, eficiència energètica, estalvi d’aigua, accessibilitat i prevenció de residus.

Accessibilitat
Estalvi d'energia
Reducció de residus
Producte eco i de proximitat
Estalvi d'aigua
Repartiment en bicicleta

B+S a Twitter