Comerç + Sostenible - Presentació

Comerç + Sostenible és el programa de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a les entitats de comerç i als comerços que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

Destaquem

LLIURAMENT DELS PREMIS COMERÇ DE BARCELONA 2017 EN LA SEVA 20a EDICIÓ

La sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya va ser l’escenari del lliurament de la 20a edició dels premis Comerç de Barcelona, amb la presència de comerciants premiats a les anteriors convocatòries, representants de les associacions comercials i entitats de la ciutat, i del govern municipal barceloní. 

L'establiment l'Estoc va obtindre el premi al comerç sostenible per la seva contribució a l'economia circular mitjançant la reutilització de materials dins del seu procés de producció de mobles i d’altres objectes de disseny, i per l’enorme valor afegit social que aporta amb la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual que despleguen les seves habilitats per aconseguir un producte original, de qualitat i respectuós amb el medi ambient.

Tambè es va atorgar un reconeixement especial al comerç col·laborador pels mercats,eixos, associacions i establiments comercials de la ciutat que van mostrar la seva valentia, fermesa i solidaritat arran dels atemptats del passat 17 d’agost a la ciutat. Entre ells destaquem les entitats membres de Barcelona + Sostenible: Amics de la Rambla, Associació de Comerciants Plaça Reial, Fem Raval, Federació de Comerciants del Raval, Eix Raval, Barnacentre i Pelai Centre, Plaça Universitat i Rosalies.

Per a més informació consulteu la crònica de l'acte.

 

ENTITATS DEL COMERÇ I ORGANITZACIONS PROFESSIONALS SIGNEN EL COMPROMÍS CIUTADÀ PER LA SOSTENIBILITAT

El 7 de febrer de 2017, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, van signar el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 54 entitats associatives del món del comerç, gremis i organitzacions professionals de Barcelona. L'acte va ser presidit per la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín.

 

Entre els assistents a l’acte s’inclouen entre d’altres representants del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme; PIMEComerç; Fundació Barcelona Comerç i la Unió d'Eixos Comercials Turístics Barcelona Oberta, eixos comercials, associacions territorials, gremis i col·legis professionals.

Per a més informació consulteu la crònica de l'acte.

Càpsules de bones pràctiques de sostenibilitat al comerç

Als següents enllaços podreu veure diferents actuacions de sostenibilitat a comerços de Barcelona sobre temàtiques com: producte ecològic i de proximitat, transport en bicicleta, eficiència energètica, estalvi d’aigua, accessibilitat i prevenció de residus.

Accessibilitat
Estalvi d'energia
Reducció de residus
Producte eco i de proximitat
Estalvi d'aigua
Repartiment en bicicleta

B+S a Twitter