Comerç + Sostenible - Presentació

Comerç + Sostenible és el programa de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a les entitats de comerç i als comerços que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

Destaquem

NOU HORARI DE LA SECRETARIA

La Secretaria de Comerç + Sostenible tindrà fins el 7 de setembre un horari d'atenció al públic de dilluns a divendres de 8 a 15h.

 

21A EDICIÓ DEL PREMI COMERÇ BARCELONA

Des de divendres dia 1 de juny està oberta la convocatòria de la 21a edició del Premi Comerç Barcelona. Els comerços poden presentar les seves candidatures fins el pròxim dia 29 de juny de 2018.

Aquesta distinció  premia les iniciatives del comerç en matèria de innovació, complicitat  amb la ciutat, dinamització comercial, compromís de proximitat amb els seus clients i clientes, amb el barri on estan situats, i amb la sostenibilitat.

Ara, és el moment de preparar la candidatura!

Tota la informació aqui

SUBVENCIONS PER A LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DEL COMERÇ

De l’11 d’abril fins al 30 de juny, s’obre el període de sol·licitud de subvencions per a la transformació digital dels comerços de la ciutat destinats a comerços i associacions de comerciants de Barcelona que vulguin impulsar la seva digitalització.

Per a més informació consulteu el següent enllaç

 

NOVES TARGETES D'USUARI PELS PUNTS VERDS DE ZONA

Us informem que després d'implementar millores informàtiques estem creant les noves targetes d’usuari  dels Punts Verds de Zona i es lliuraran durant la primera quinzena d’abril. Properament us indicarem el dia a partir del qual les podeu passar a recollir a la Fàbrica del Sol.

Al 2018 només podran sol·licitar les targetes:

  • els signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat amb un pla d’acció de sostenibilitat publicat, vigent i implementat el 2017.
  • Les activitats econòmiques i professionals associades a una associació, gremi o col·legi professional signant del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat que van declarar l’adhesió al pla d’acció de sostenibilitat de la seva entitat associativa i van implementar les accions proposades al llarg del 2017

 Us recordem així mateix que encara esteu dins de termini per presentar el vostre pla d’acció 2018. Estem a la vostra disposició per acompanyar-vos en el procés de definició del pla i atendre les vostres consultes.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

 

PREMI A LA MILLOR INICIATIVA "REMENJA'MMM"

Remenja'mmm és un projecte impulsat per Nutrició Sense Fronteres, Banc de Recursos, Rezero, i Grup GSR i té l'objectiu de reduir el malbaratament alimentari en el sector de la restauració. 

Aquest any es convoca per primera vegada un concurs on serà premiat l'establiment amb la millor iniciativa que promogui la reducció del malbaratament alimentari i la bona gestió dels aliments.

Fins el dia 31 de març de 2018 es podran presentar com a candidats tots aquells restaurants, hotels o bars de menú que ja estan adherits al projecte "Remenja'mmm", i també qualsevol establiment (de les categories esmentades) que dugui a terme una o més accions per reduir el malbaratament alimentari en el seu dia a dia.

Per poder participar en aquesta convocatòria s'ha de fer una sol·licitud omplint un formulari (dades de l'establiment, del responsable de la inscripció, i la descripció de la bona pràctica que es presenta per optar al premi Remenja'mmm) que es troba a la pàgina web de www.remenjammm.cat.

Per a més informació podeu llegir la nota de prensa.

 

LLIURAMENT DELS PREMIS COMERÇ DE BARCELONA 2017 EN LA SEVA 20a EDICIÓ

La sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya va ser l’escenari del lliurament de la 20a edició dels premis Comerç de Barcelona, amb la presència de comerciants premiats a les anteriors convocatòries, representants de les associacions comercials i entitats de la ciutat, i del govern municipal barceloní. 

L'establiment l'Estoc va obtindre el premi al comerç sostenible per la seva contribució a l'economia circular mitjançant la reutilització de materials dins del seu procés de producció de mobles i d’altres objectes de disseny, i per l’enorme valor afegit social que aporta amb la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual que despleguen les seves habilitats per aconseguir un producte original, de qualitat i respectuós amb el medi ambient.

Tambè es va atorgar un reconeixement especial al comerç col·laborador pels mercats,eixos, associacions i establiments comercials de la ciutat que van mostrar la seva valentia, fermesa i solidaritat arran dels atemptats del passat 17 d’agost a la ciutat. Entre ells destaquem les entitats membres de Barcelona + Sostenible: Amics de la Rambla, Associació de Comerciants Plaça Reial, Fem Raval, Federació de Comerciants del Raval, Eix Raval, Barnacentre i Pelai Centre, Plaça Universitat i Rosalies.

Per a més informació consulteu la crònica de l'acte.

 

ENTITATS DEL COMERÇ I ORGANITZACIONS PROFESSIONALS SIGNEN EL COMPROMÍS CIUTADÀ PER LA SOSTENIBILITAT

El 7 de febrer de 2017, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, van signar el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 54 entitats associatives del món del comerç, gremis i organitzacions professionals de Barcelona. L'acte va ser presidit per la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín.

 

Entre els assistents a l’acte s’inclouen entre d’altres representants del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme; PIMEComerç; Fundació Barcelona Comerç i la Unió d'Eixos Comercials Turístics Barcelona Oberta, eixos comercials, associacions territorials, gremis i col·legis professionals.

Per a més informació consulteu la crònica de l'acte.

Càpsules de bones pràctiques de sostenibilitat al comerç

Als següents enllaços podreu veure diferents actuacions de sostenibilitat a comerços de Barcelona sobre temàtiques com: producte ecològic i de proximitat, transport en bicicleta, eficiència energètica, estalvi d’aigua, accessibilitat i prevenció de residus.

Accessibilitat
Estalvi d'energia
Reducció de residus
Producte eco i de proximitat
Estalvi d'aigua
Repartiment en bicicleta

B+S a Twitter