Sssplau. Curs 2016-2017

Aquest curs 2016-2017 hi ha 33 centres participants al Sssplau.

D'aquests 33 centres, n'hi ha 14 que iniciaran per primera vegada el camí que els portarà a conèixer què són els sons i els sorolls, com es mesuren, què podem fer per fer front a aquells sorolls que són molestos i quina és la nostra actitud davant la contaminació acústica.

Com a novetat d'aquest curs, aquells centres que ja fa més d'un curs que hi participen realitzaran un Mapa de Soroll de l'entorn del seu centre. Vegeu-ne més informació.

 

Dia Internacional de Conscienciació Envers el Soroll

El 26 d’abril 2017, Dia Internacional de Conscienciació Envers el Soroll, l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb la Fàbrica del Sol i Escoles + Sostenibles van organitzar l’activitat Barcelona Sona: un aixecament del paisatge sonor existent a l’entorn de les 10 Seus de Districte de la ciutat de Barcelona, i la seva posterior geolocalització al mapa de Barcelona + Sostenible.

Els centres que van voler hi van poder participar. En aquest cas les accions es van realitzar dins els mateixos centres i en horari escolar i l'alumnat va realitzar dues gravacions dels sons de la pròpia escola. Els llocs van ser escollits per l’alumnat, i es van centrar primer en l’ambient general, a continuació en un paisatge sonor més específic, i en tercer lloc en un so a microescala. Vegeu totes les actuacions i jornades organitzades pels centres de la xarxa Escoles + Sostenibles.

Sessions de formació realitzades