Ajuts a l'educació ambiental als Parcs Naturals

Fins al 28 de febrer, els centres públics i concertats podran demanar la subvenció de la Diputació de Barcelona per a estades de dos a quatre dies als espais naturals que formen part del programa "Coneguem els nostres parcs".

La Diputació de Barcelona obre fins al 28 de febrer la convocatòria per a la concessió de subvencions per a centres d’educació infantil i d’ensenyament primari i secundari que vulguin utilitzar els equipaments d’educació ambiental de la seva Xarxa de Parcs Naturals, durant l’any 2019.

Amb aquest ajut es pretén que la comunitat escolar es beneficiï dels programes d’educació ambiental que s’ofereixen en el conjunt de centres existents als espais naturals dins el programa Coneguem els nostres parcs. Aquest programa, creat per a donar a conèixer la tasca de conservació i difusió dels espais naturals protegits que realitza l’administració pública, persegueix conscienciar els infants de la importància d’assumir compromisos socials responsables amb el medi ambient, estimular l’observació i potenciar la interacció entre l’alumnat i el seu entorn.

La convocatòria està adreçada a les escoles ubicades dins l'àmbit de la província de Barcelona, tant d'ensenyament públic com concertat, i l’organització destinatària de la subvenció pot ser tant la mateixa escola com l'associació de pares i mares del centre escolar. A més, aquest ajut es pot sol·licitar per estades que poden tenir una durada de dos a quatre dies, inclosa la pernoctació.

Els equipaments per als quals es pot demanar l’ajut són: l’Escola de Natura la Traüna i l’Escola de Natura Vallcàrquera, el Parc Natural del Montseny, la Reserva de la Biosfera; l’Escola de Natura Can Grau i Escola de Natura Cal Ganxo, el Parc del Garraf, l’Escola de Natura del Corredor, el Parc del Montnegre i el Corredor, l’Escola de Natura les Codines i el Parc del Castell de Montesquiu.


Enllaços relacionats:

> Pàgina de la Diputació de Barcelona "Subvencions a centres d'educació"
> Notícia a Sostenible.cat sobre les subvencions