Fem passos per una ciutat més jugable

Esteu treballant per la transformació del pati al vostre centre? Creieu que la co-creació dóna un valora afegit als processos de millora? Us animem a participar a les sessions participatives del “Pla del Joc a l’espai públic de Barcelona” que se celebren durant els dimarts del mes d’octubre a la Fàbrica del Sol.

Des de l’Ajuntament de Barcelona i amb el suport de l'Institut Infància i Adolescència de Barcelona s’està elaborant de forma transversal i participada el Pla del Joc a l'espai públic a la ciutat de Barcelona amb horitzó 2030.

Per primera vegada la ciutat de Barcelona es planteja fer política pública en relació al Dret al joc un dret reconegut per Nacions Unides tan important com el dret a l’educació, a la salut o a l’alimentació. És un moment únic en el que ens agradaria molt comptar amb la vostra participació.
 

Sessions participatives "Pla de Joc a l'espai públic de Barcelona":
Dimarts del mes d’octubre de 17 a 19 h a la Fàbrica del Sol

  • 2 d’octubre:  Com fer una ciutat jugable per a persones de 0 a 99 anys.
  • 9 d’octubre:  Com fer una ciutat jugable amb perspectiva de gènere.
  • 16 d’octubre: Com potenciar la diversitat cultural als espais de joc.
  • 23 d’octubre: Com estimular el joc a l’aire lliure i la seva importància social,  en el marc d’una ciutat educadora
  • 30 d’octubre: Com potenciar la convivència i enriquir la vida comunitària al voltant del joc.

Inscripcions: hi ha places limitades i en cas que pugueu assistir us demanem que confirmeu assistència a froma@bcn.cat 
Indiqueu el vostre nom i cognoms, en cas de formar part d’alguna entitat, indiqueu el nom de l’entitat i també ens comuniqueu a quines sessions esteu interessats/des en participar. Si necessiteu servei d’acollida per infants ens ho feu saber i en cas que hi hagi demanda el servei estarà obert.

Les sessions tindran dues parts: una primera part de contextualització dels elements bàsics a tenir en compte per centrar el marc del debat i una segona de reflexió i taller creatiu per elaborar propostes en aquell àmbit.

Les sessions són obertes al professorat i a la ciutadania en general que està convidada a participar juntament amb tots els agents socials, entitats professionals referents en l’àmbit i tècnics municipals de les àrees i de districtes vinculats en les diferents temàtiques.

Paral·lelament a les sessions temàtiques, a partir del mes d’octubre, s’obrirà a la plataforma en línia Decidim Barcelona un espai de participació per a poder fer aportacions. 

 

Enllaços relacionats:

> Web Barcelona dóna molt de joc
> Notícia "L’Ajuntament incorpora les propostes dels infants en la transformació de dos parcs en espais lúdics"