Tot a punt per al Tinguem Cura del Planeta

Un total de 125 joves de tot Catalunya es trobaran el 27 de febrer a la Conferència Catalana Tinguem Cura del Planeta per compartir problemàtiques ambientals i reflexionar sobre com actuar des del seu entorn més proper.
 

El Tinguem Cura del Planeta és un procés educatiu que convida a joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta. A través d’aquest projecte es busca el compromís i la responsabilitat dels joves a superar la crisi social i ambiental mitjançant la reflexió, el debat i la participació. Està destinat a joves d’entre 13 i 16 anys que al llarg de 3 anys i fent ús d'una guia didàctica diagnostiquen els seu entorn, prenen decisions i prioritzen sobre quines accions es poden dur a terme, com poden actuar, avaluar i comunicar. La motivació i la participació de tot l’alumnat és un punt clau i el motiu de l’èxit del projecte.

Enguany es trobaran a la Casa del Mar de Barcelona uns 125 joves de 31 centres educatius de tot Catalunya, dels quals 11 són de Barcelona: Col·legi Pare Manyanet, Col·legi Sant Ramón Nonat, Escola Els Arcs, Escola Frederic Mistral, Escola Parroquial Sant Medir, Escola Pia Sarrià-Calassanç, Escola Vedruna Gràcia, Institut Fort Pius, Institut Joan Brossa, Institut Pau Claris i Institut Viladomat.

Durant la jornada es realitzarà una fira d’experiències en la qual es presentaran els pòsters que han estat preparant al llarg d’aquests mesos. En l'edició d’enguany, hi haurà un seguit de tallers d’educomunicació per aprendre diferents tècniques comunicatives (a través de la cançó, la creació d’un manifest, la facilitació gràfica i la dansa) i exposar les conclusions de la Conferència i donar-ho a conèixer als representants polítics.

> Programa de la VI Conferència Catalana "Tinguem Cura del Planeta" (pdf)

Com a resultat d’aquesta conferència es farà l'elecció dels representants delegats i delegades que aniran a la propera Conferència Estatal. Tot plegat esperem que sigui una jornada molt profitosa i enriquidora.