Anàlisi de microplàstics a la Barceloneta

L’Institut Fort Pius inicia un projecte de ciència ciutadana del Museu Marítim de Barcelona anomenat “Observadors de la platja”, en el qual estudien la presència de microplàstics a la sorra de la Barceloneta.


La presència de microplàstics a les platges i al mar és una realitat palpable actualment arreu del món. Per tal de conscienciar sobre aquesta problemàtica, diverses iniciatives com la que trobareu a continuació es duen a terme. En aquest cas, l’Institut Fort Pius participa al projecte del Museu Marítim de ciència ciutadana:

"El grup de Medi ambient de 2n ESO de l'INS Fort Pius hem participat al projecte de ciència ciutadana "Observadors de la platja", una proposta del Museu Marítim de Barcelona.

Ens vam desplaçar a la platja de la Barceloneta per recollir mostres de sorra que posteriorment vam analitzar al laboratori de l'institut. L'objectiu: registrar la presència de micro i macroplàstics a la sorra. S'ha seguit el protocol facilitat pels científics que gestionen el projecte, destriant els diferents plàstics, classificant-los, pesant-los i compartint els resultats amb el Museu Marítim per a la seva posterior gestió. Aquesta activitat ens ha permès conscienciar-nos de la problemàtica dels residus sòlids, concretament dels plàstics, al litoral i reflexionar sobre la importància de les nostres actituds per preservar el nostre entorn".

 

Més informació al nostre blog