Els reporters de l'hort comunitari

Cada setmana un alumne de l’Institut Fort Pius farà una notícia sobre les sessions del projecte d’aprenentatge - servei a l’hort comunitari de Fort Pienc. Descobriu la primera!

L’alumnat de 3r d'ESO de l'Institut Fort Pius desenvolupa el seu projecte d’aprenentatge-servei a l'hort comunitari de Fort Pienc, un hort autogestionat pels veïns del barri. Cada dimarts per la tarda es fan trobades amb els veïns a l'hort de Fort Pienc, en les quals ells ensenyen a l’alumnat com portar un hort, sembrar, fer planter, els noms i l'associació dels cultius i el calendari de l'hort, el compostatge, etc. i els joves els ajuden amb les tasques de l'hort.

A continuació podeu llegir el text que ha redactat un alumne per explicar la sessió. Cada setmana, rotativament, un alumne/a farà de reporter/a prenent nota del que es fa a la sessió i després penjarà la notícia al blog del centre.

"Avui dia 24 de gener hem començat l'activitat d'aprenentatge-servei a l'hort de Fort Pienc, un hort comunitari autogestionat pels veïns. Quan hem arribat, el que hem fet ha estat presentar-nos. Després hem tingut la idea de fer un espantaocells, que no sé si el farem, perquè els ocells també tenen la seva funció a l'hort. La primera activitat ha consistit en fer tres equips, cada un tenia tres cartells amb el nom d'una planta: calçots, escarola i sàlvia. Hem hagut de trobar-les. A la segona activitat, també en tres equips, cada un tenia un paper amb el nom de cinc eines i en menys de tres minuts hem hagut de trobar-les. Quan han acabat els tres minuts, cada persona havia d'escollir una eina i dibuixar-la i després explicar per a què servia. Hem descobert que a les baboses i els cargols els atrau l'olor de la cervesa i cauen a les trampes, que es fan posant cervesa a un pot buit de iogur. Ens ho hem passat molt bé i hi tornarem cada dimarts a la tarda durant aquest trimestre. Segur que aprendrem moltes coses!
 

Cristian, 3r D.

 

Projecte ApS a l'Hort de Fort Pienc