La Fàbrica del Sol se suma a la Marató de l’estalvi energètic

Butlletí: 

L’equipament és un dels 62 edificis municipals que intenta reduir durant aquest mes de febrer en un 10% el consum d’aigua, electricitat i gas. Els guanys es destinaran al projecte E3, una iniciativa educativa que lluita contra la pobresa energètica. 
 

La Fàbrica del Sol, l’equipament de referència en sostenibilitat de Barcelona, és un dels 62 edificis i equipaments municipals que participen durant el mes de febrer en la Marató de l’Estalvi Energètic, que té per objectiu conscienciar l’equip professional que hi treballa del consum de recursos quotidià.

A més, aquesta campanya de foment de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit durant el mes de febrer al projecte E3, una iniciativa educativa que lluita contra la pobresa energètica. Formaran part de la Marató de l’estalvi energètic diversos centres administratius, esportius, culturals i educatius, ubicats en tots els districtes de Barcelona.

Durant aquest mes, a La Fàbrica del Sol es prenen mesures del consum elèctric i el consum d’aigua, que s’intenten reduir gràcies a una senyalització específica que recorda, per exemple, pujar les escales per evitar l’ascensor, programar un nivell adient de la temperatura de climatització i apagar els llums quan no sigui necessari el seu ús. Aquest projecte s'emmarca dins del programa Ajuntament + Sostenible, que té la finalitat d'estendre la cultura de la sostenibilitat entre tot el personal municipal i persegueix reduir l'impacte ambiental negatiu de l'activitat de l’Ajuntament. En aquesta mateixa línia, altres objectius són fomentar l'equitat i la transformació cap a una societat més justa, impulsar una economia i una producció sostenibles i liderar el canvi amb el propi exemple.

Prenent les dades de l’any passat, en el qual es va realitzar la Marató de l’Estalvi Energètic per primera vegada, es va aconseguir estalviar un 5,8% del consum d'electricitat, un 15,6% d'aigua i 18,9% de gas.
 

Resum de la Marató d'Estalvi Energètic 2018

 

Enllaços relacionats:

> Pàgina "Què és la Marató d’Estalvi Energètic?"