La Superilla de Sant Antoni començarà a ampliar-se a finals d'any

La transformació del barri de Sant Antoni avança en la seva segona fase, que es preveu iniciar a finals d'any. L'Ajuntament ha aprovat tres projectes sobre la pacificació dels carrers, la millora de les condicions ambientals i l’augment de la qualitat dels espais de relació.

El carrer Comte Borrell serà un eix pacificat des de la Gran Via fins a l’avinguda Paral·lel. A finals d’any està previst que s’executi la reurbanització del tram de Comte Borrell, entre la Gran Via de les Corts Catalanes i Floridablanca i del carrer Tamarit entre Viladomat i Calàbria. Igualment, en acabar l’any es reurbanitzarà l’últim tram de Comte Borrell, entre Manso i Paral·lel, així com el carrer Parlament entre Viladomat i la ronda Sant Pau.

La reurbanització d’aquest tram de Comte Borrell i Tamarit amplia la plataforma única que prioritza el pas del vianant, però que també admetrà la circulació mixta de bicicletes i vehicles a baixa velocitat. També s’augmentarà el verd en escocells i grans parterres i s’instal·laran noves taules, bancs i cadires, així com un aparcament de bicis.

En la part baixa de Comte Borrell i el tram de Parlament entre Viladomat i ronda de Sant Pau la circulació de vehicles es reduirà a un sol carril amb una velocitat màxima de 10 km/h. S’incorporaran espais d’estada i de jocs, nou mobiliari urbà i jardineres amb arbusts i plantes herbàcies.

L’ampliació de la Superilla tindrà un cost total de 4,4 milions d’euros.

 

Enllaços relacionats:

> Veure notícia completa
> Documental sobre les Superillers: "Superblocks: Change the grid, change your neighborhood"