Nous membres de la xarxa B+S

La xarxa Barcelona + Sostenible dona la benvinguda a 23 organitzacions que se sumen a treballar per a la millora de la sostenibilitat de la ciutat.
 


AFA Escola Municipal CASAS

L’Afa és l’associació de familiars d’alumnes de l’escola i té 5 objectius principals:

-Fomentar la participació dins l’escola, de mares i pares
-Participar en el Projecte Educatiu de l’escola mitjançant el Consell Escolar.
-Complementar la tasca pedagògica del centre amb serveis i activitats extraescolars.
-Col·laborar econòmicament amb l’escola per tal d’avançar en la millora dels recursos pedagògics o en les activitats extraescolars.
-Donar suport i col·laborar amb les activitats que duu a terme la pròpia Escola.

 

Associació Hort Urbà Espai Colònia Castells-Les Corts

L'hort de la Colònia Castells és un espai cooperatiu on col·laboren veïns, voluntaris i diverses entitats socials de les Corts. És un hort ecològic i sostenible, on produeixen el seu compost per adobar la terra. També fan planter a partir de llavors. Un dels objectius prioritaris és fer un espai de participació veïnal, i d'integració, obert als diferents col.lectius que ofereixen serveis socials al barri. Qualsevol persona interessada pot col.laborar.

 

 

 

 

 

 Associació Egueiro

Entitat sense ànim de lucre, integrada a la Xarxa d’Atenció a les Drogodependències de la Generalitat de Catalunya que porta més de 30 anys treballant de forma ininterrompuda per la rehabilitació, formació i reinserció de persones amb problemes de drogodependències.

 

Associació Terra Artesana

Associació de viticultors, forners, cervecers, pagesos i artesans que treballen manualment els seus propis productes sense intervenció química.
 

Associació per la Promoció dels Emprenedors Gastronòmics

Un mercat d’emprenedors i artesans gastronòmics, amb un segell d’identitat All Those Food Market. All Those són totes aquelles persones apassionades per la la cultura gastronòmica. Emprenedors, artesans, cuiners, productors i entusiastes que contribueixen a millorar les seves comunitats. Un mercat per connectar persones, promoure projectes gastronòmics i els xefs més potents del panorama local, tallers gastronòmics d’alimentació saludable i de proximitat, artesania local per guarnir la taula i propostes 0 waste.


Asociación Vidas Sostenibles

Asociación Vidas Sostenibles pretén consolidar-se com un agent actiu de canvi a la ciutat aportant coneixement i debat sobre temes relatius a l’ecologisme, a la sostenibilitat i al consum conscient. L’objectiu és que la ciutadania tingui la màxima informació, independentment de la seva procedència, edat, gènere, orientació sexual, creences religioses, idees polítiques i grup social, per tal de poder prendre decisions de consum més conscients, adquirir hàbits sostenibles i participar d’activitats col·lectives en pro del medi ambient. Es pretén afavorir i fomentar el canvi vers a un altre model de producció i una nova cultura del consum més respectuosa amb el nostre medi natural.

 


Coordinadora d'Entitats per la Lleialtat Santsenca

La Coordinadora d’Entitats la Lleialtat Santsenca (CELS) és una entitat sense ànim de lucre formada pel veïnat, associacions i col·lectius vinculats a Sants, constituïda l’any 2016 per donar vida a l’​equipament municipal La Lleialtat Santsenca. La CELS promou la cultura, l'acció comunitària i la cooperació, el respecte i la llibertat; així com un desenvolupament públic i social més proper i participatiu, donant resposta als anhels de construir una societat més justa.

 

Casal d'entitats Mas Guinardó

El Casal d’Entitats Mas Guinardó és un equipament municipal de proximitat que actua com a promotor de la vida social i associativa del barri. El seu ús està orientat a donar suport a entitats, grups estables, informals, veïns i veïnes del barri i Districte, així com l’acolliment, la convivència, la dinamització i la promoció social i cultural dels mateixos.

> Programa d'activitats

 

El Gran Capital

EL GRAN CAPITAL és un projecte de plantació d'arbres fills de les glans d'una única alzina situada al centre de Barcelona, l'arbre que ara té el nom de L'alzina d'en Bigas Luna.

 

Fundació Banc dels Aliments

El Banc dels Aliments de Barcelona està gestionat per una Fundació privada benèfica independent, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, el principal objectiu de la qual és recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals perquè els facin arribar a les persones necessitades.
1. Lluita contra el malbaratament i la fam més propera: Els aliments procedeixen bàsicament de la sobreproducció.
2. La primacia de la gratuïtat: els aliments es reben i es distribueixen gratuïtament.
3. La seguretat d’una distribució justa: la distribució dels aliments es fa a través d’entitats benèfiques homologades, que per la seva relació directa amb les persones necessitades poden assegurar que els aliments arribin al seu destí final.
4. Coordinació i gestió gràcies a la participació de voluntaris. Actualment comptem amb la valuosa col·laboració de més de 219 voluntaris.

 

FEFAC (Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya)

La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), fundada l’any 1990, és l'organització empresarial que representa els farmacèutics propietaris d' oficina de farmàcia de Catalunya. Està formada exclusivament per titulars d’oficina de farmàcia. Treballa per tal de fer arribar a les institucions i a l’opinió pública l’aportació sanitària, econòmica i de responsabilitat social que realitza el nostre sector a la població i al sistema sanitari, així com les nostres necessitats i reivindicacions.

 

Feceminte - Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions

Feceminte és una associació empresarial catalana sense ànim de lucre, constituïda per empreses que es dediquen a la instal·lació, la integració i el manteniment d’infraestructures, sistemes i serveis de telecomunicacions, orientada a representar i defensar als seus associats i a impulsar la seva activitat.
 

 

masqueSostenible

Sports & Green Events, projectes de gestió ambiental i de sostenibilitat. Facilita i acompanya les organitzacions a incorporar el comportament sostenible com estratègia pel desenvolupament, la innovació, la diferenciació i la competitivitat.

 

Observatori del Deute en la Globalització

L'Observatori d'investigació elabora anàlisis crítics de processos complexos i/o estructurals, per mostrar els impactes i riscs visibles (i no visibles) del sistema polític i econòmic, produint eines que faciliten l'interpretació del context actual. Produeixen anàlisis crític per a la mobilització i transformació social front a les desigualtats socials, econòmiques, ambientals i de gènere, amb la voluntat d’incidència política i denúncia dels actors polítics i econòmics que s'identifiquen com a responsables. L'ODG és també una plataforma oberta a la participació, el debat i a l'acció, que promou la creació de xarxes i espais de construcció d’alternatives.

 

IC5Team

IC5Team és un col·lectiu de professionals de la geoinformació i les noves tecnologies. Consideren que la geoinformació està cada vegada més present en la societat i que adquireix un paper molt important en la presa de decisions i en la gestió dels recursos, tant ambientals, socials com econòmics. El seu objectiu és posar al servei de la societat eines que permetin aportar coneixement en aquests àmbits.

 

Passar Via, EI, SL

Empresa d'inserció amb l'objectiu d'oferir llocs de treball prioritariament al col·lectiu de persones amb problemes de malaltia mental. Les activitats productives que avui en dia ofereix Passar via e.i,s.l son: jardienria-forestal, neteja, manteniment i rehabilitació, servei de domiciliació de compres del mercat Vall hd'Hebron i subtitulació i audiodescripcio de materials audiovisuals.

 

Port Olímpic S.A. / POBASA

Consolidat com a àrea emblemàtica de Barcelona amb 740 amarradors i 85 establiments comercials, el Port Esportiu Port Olímpic de Barcelona va ser construït amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1.992. Es troba integrat dins del conjunt ornamental de la Vila Olímpica al cor de la zona marítima de Barcelona. Un port compromès amb el medi ambient, en el qual es facilita tot tipus de recursos perquè l'usuari adquireixi també aquest compromís sense esforç i realitzi de la pràctica de la navegació una activitat grata a l'entorn marí. Fruit d'aquesta política són les certificacions ISO 9001, 14001,EMAS i Bandera Blava que any rere any li són atorgades.


 

Simbiosi Estudi

Simbiosi Estudi està basat en la col·laboració i el treball multidisciplinari, format per un equip que busca desenvolupar el disseny de nous espais d'una manera original i sostenible.

 

SEMBRA NATURA S.L.U

Empresa que vol apropar el món del hort a tots aquells particulars, famílies i centres educatius que volen acostar-s’hi d’una manera fàcil i didàctica.

 

Sustainable Man

Ecoinfluencer que promou la moda sostenible i formes de vida més sotenibles entre la ciutadania. Un dels seus objectius és promoure la sostenibilitat i el coneixement de Barcelona com a una destinació sostenibile entre la ciutadania i els turistes potencials, amb la finalitat d'augmentanr el seu interés per la sostenibilitat i atraure turistes responsables.

 

RACC Reial Automòbil Club de Catalunya

El RACC és una entitat que especialista en la prestació d'assistència personal, familiar, mecànica, sanitària urgent i en a la llar i disposa d’una xarxa d'autoescoles. A través de la seva Fundació promou una nova cultura de la mobilitat, més segura, sostenible, intel·ligent, accessible i respectuosa amb el medi ambient, amb l’objectiu últim de millorar la qualitat de vida de les persones.

 

UNIQBROW SL - FUTURE HUMANS

Sota el lema " We can impact the future", Future Humans es posiciona com una marca que recicla residus per poder crear roba molt més sostenible. A més, quantifica l'impacte ecològic positiu en cadascuna de les seves peces per assegurar-se que estan aconseguint l'impacte desitjat. Les peces de la marca estan fetes de matèries primeres com a ampolles de plàstic, xarxes de pesca o teixits rebutjats.

 

 

Remar Catalunya

REMAR és una organització no governamental de caire benèfic de rehabilitació i reinserció que atén tot tipus de marginació. El finançament de la entitat es realitza amb diferents feines com trasllats, pintura, neteges de pisos amb mobles antics i venda de productes de primera i segona mà a les botigues rastells Remar. Recullen tot allò que no s'utilitza i està en bon estat de forma gratuïta, tal com electrodomèstics, mobles, vaixella, roba i llibres.