Accions dels membres de la xarxa

Un total de 63 integrants de la xarxa Barcelona + Sostenible fan públiques les seves Accions per la Sostenibilitat. Animeu-vos a compartir la vostra tasca!

 

Abacus cooperativa


Les actuacions presentades són les recollides en els eixos ambientals, social i econòmic; alguns dels reptes de transformació que la cooperativa aborda durant el pla estratègic 2016-2018. Entre d’altres, es poden trobar iniciatives com ara realitzar auditories energètiques o optimitzar la gestió de residus.


> Consulteu el Pla d'acció

 

 

Associació Barceloneta Alerta


El propòsit del Pla d’acció és que el projecte de la Guingueta Charles Darwin esdevingui un referent a la ciutat dins l’àmbit de la sostenibilitat i implicar en el Pla a tot el grup motor del projecte, als treballadors de la Guingueta i a tot el territori en general. Els eixos principals del Pla són la defensa i apropiació de l’espai públic, el foment d’una vida saludable i d’un consum conscient, l’ús racional dels recursos i la correcta gestió dels aliments, entre d’altres.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

Associació de Botiguers d’Animals de Companyia

A ASBAC, contem amb botigues moltes ja conscienciades i motivades per tenir cura del medi ambient, i volem fer la nostra petita aportació reduint el consum de materials i mantenint un consum responsable.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

ASCEN-Associació Catalana d’Empreses de Neteja


El Pla d’Acció de l’Associació Catalana d’Empreses de Neteja compta amb tres línies mestres: promoure la millora del medi ambient, treballar envers la sensibilització del personal que integra l’organització i fer una compra responsable.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

Associació Cívica La NauEl propòsit principal del Pla d’acció és cobrir amb productes excedents les necessitats pediàtriques bàsiques de dones que acaben de tenir un/a fill/a i que es troben en situació de risc d’exclusió social durant les primeres setmanes, fins que són ateses pels serveis socials municipals.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

Associació de Comerciants Creu Coberta

Per a la bona conscienciació del turista, cal insistir en origen, i també quan arriba a la ciutat. Per això proposem la realització d’alguns documents com a eines de conscienciació i sensibilització dels turistes.
Ja s’han fet documents, des de l’administració, els darrers anys, per tal de conscienciar els veïns o visitants d’alguns assumptes com són el soroll nocturn, i la campanya a favor del silenci a partir de les 10 de la nit, o la del civisme i de la neteja, en la que també hem col·laborat des de l’associació de comerciants.
En aquest sentit, hem elaborat dos documents, per a ser impresos, i per a poder ser repartits en diversos idiomes, als hotels propers a l’eix Creu Coberta
- El manifest del turista responsable
- El decàleg del turista responsable
- Passaport del turista responsable

> Consulteu el Pla d'acció 

 

Associació de Comerciants Eix Fort Pienc:
 

La finalitat d’aquesta associació a llarg termini és la dinamització econòmica i social del barri amb un projecte que aglutini tots el agents del territori. La promoció d’un comerç més sostenible és un pilar fonamental d’aquest projecte i l’aborden amb accions que busquen suprimir el malbaratament alimentari, millorar la gestió de residus i promocionar el consum responsable de béns i serveis.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

Associació de Comerciants dels Encants nous

Volem continuar amb la conscienciació i difusió del respecte per l’entorn, el medi ambient i la solidaritat, i afavorir el consum responsable i per tothom 

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

 

Associació de Comerciants La Marina- Zona Franca


Les activitats estan dissenyades pels associats i dirigides als consumidors i veïns de La Marina i altres barris de l’entorn. Amb la idea d’enfortir el territori i l’economia local en algunes activitats es treballa amb altres entitats del barri, comerciants i restauradors no associats i amb l’administració.
Des de l’Associació hi ha una aposta clara per la cohesió, la sostenibilitat i economia local. Per aquest motiu quan realitzem activitats fem un seguiment de les mateixes per avaluar el seu èxit i implementar les mesures correctives en cas que s’escaigui.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

Associació de comerciants Poble-sec i Paral·lel
 

El propòsit principal del Pla d’acció és Incentivar el consum responsable i el respecte pel medi ambient, entre botiguers i consumidors. Impulsar la reducció del consum d’envasos i bosses de plàstic. Acostar els punts de recollida selectiva als veïns i veïnes per facilitar aquesta tasca Vetllar per la bona convivència veïnal

 

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

 

 

Barna Centre


El propòsit principal del pla d’acció és contribuir a fer una ciutat més sostenible en la seva dimensió social, en l’econòmica i mediambiental, estenent la cultura de la sostenibilitat a tot el teixit comercial i associatiu i des d’ell, a tota la ciutadania.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

Barnavasi, Associació de Comerciants de Sant Gervasi

El propòsit principal del Pla d’acció és crear conscienciació als botiguers i botigueres de Sant Gervasi i clients i clientes de les nostres botigues dels diferents compromisos que pot adquirir com a ciutadà en vers a la sostenibilitat i difondre entre els nostres associats el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

B:SM

B:SM és una empresa pública que té l'objectiu d’agrupar en una única societat la prestació de serveis municipals. Actualment, les activitats inclouen des d'aspectes relacionats amb la mobilitat fins a la gestió d'instal·lacions de referència dedicades al lleure. Es tracta d’un pla alineat amb les polítiques de sostenibilitat locals i autonòmiques, que es posiciona fermament amb els nous paradigmes de sostenibilitat amb  la visió d’anar més enllà de l’estrictament obligatori o normatiu i en horitzó fins el 2023. El seu abast compren totes les divisions i unitats de negoci de l’empresa així com els serveis corporatius. Té en compte les persones, procediments i instal·lacions; però també l’entorn on es desenvolupa l’activitat de B:SM i a la ciutadania a la que prestem servei.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

Casa Santiveri S.L.

La finalitat d’elaborar aquest Pla d’Acció és donar a conèixer les accions que Santiveri duu a terme en benefici de la sostenibilitat i establir un compromís per seguir treballant en establir polítiques per a reduir la contaminació, programes d’eficiència energètica i de consum responsable, així com incorporar criteris de sostenibilitat i processos de millora continua en les activitats de l’organització.

> Consulteu el Pla d'acció 


 

Casal d'infants per l'acció social als barrisPetites accions generen grans canvis és la premissa d'aquest Pla d'acció. Amb mesures molt senzilles es poden aconseguir estalvis importants, com instal·lar un interruptor general de llum o una vàlvula que tanqui el pas general de l'aigua que evitaran pèrdues energètiques i d'aigua.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

 

 Coreixample


Coreixample es proposa fomentar accions ambientals i de sostenibilitat per les associacions i els socis que l’integren. La promoció de l’ús de bosses reutilitzables i la redacció d’un decàleg de compres sostenibles són les seves dues iniciatives principals.

> Consulteu el Pla d'acció 
 

 

 

Eix Comercial del Raval
 


El Pla d’Acció d’aquesta entitat sense ànim de lucre es basa en tres eixos principals: fomentar la dinamització comercial i social del Raval, generar oportunitats formatives i ocupacionals al barri i atreure visitants d’arreu de la ciutat i el país per descobrir el Raval, tot contrarestant l’estigma negatiu del barri.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

 

Eix Comercial de Sant Andreu

 

Amb el seu Pla d’Acció, l’Eix Comercial de Sant Andreu aspira a construir una zona comercial amb un comerç responsable, de qualitat i professionalitat. Per tal de fer-ho possible, l’organització donarà continuïtat als projectes Radars i “Q” de qualitat, alhora que apostarà per donar major visibilitat als camins escolars del barri.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Eix Comercial de Sarrià

L’Associació treballa principalment temes de comunicació i sensibilització.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

 

Eix Gran de Gràcia


La principal finalitat d’aquest Pla d’Acció és compaginar la competitivitat del comerç de proximitat amb una visió de futur compromesa amb el medi ambient, dotar-lo de valors. Reduir el malbaratament d’aigua i promoure l’ús de bosses reutilitzables són dues de les accions recopilades en aquest Pla.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 


Eix Maragall


Partint de l’èxit assolit el curs anterior en el repartiment de bosses de cotó entre els seus integrants, enguany l’Eix Maragall es proposa aprofundir en les accions que promoguin el reciclatge i la reducció de residus amb la implementació de noves campanyes de sensibilització.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

 

El Cor de Les Corts
 

El propòsit principal del Pla d’acció és generar identitat entre el comerciant del barri i difondre aquesta entre els veïns i veïnes. Per altra part, desenvolupar accions que permetin valorar el que val el comerç de proximitat com a generador de valors i serveis més enllà de la pròpia activitat comercial.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

 

Evil LoveA Evil Love feia temps que eren conscients de la seva responsabilitat a l'impacte ambiental i social de la ciutat. El problema és que fins ara tot quedava en bons propòsits. Era necessari elaborar un pla d´acció, implicant a totes les persones i marcant uns objectius assolibles. Amb aquest Pla d'acció pretenen incloure el criteri de sostenibilitat en el funcionament del dia a dia, i transmetre als treballadors i treballadores uns valors més enllà de l´estricte entorn laboral.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

 

 

Federació d’Associacions de l’Eix Comercial Sagrada Família


L’objectiu d’aquest Pla d’Acció és promoure el comerç de proximitat com a exemple de sostenibilitat, així com difondre valors de civisme i convivència i sostenibilitat entre la ciutadania. L’entitat farà un estudi dels establiments comercials associats per veure el grau de sostenibilitat que tenen, conscienciar i obrir noves possibilitats.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

 

FAVB Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona

La Favb té una llarga trajectòria en vetllar pel medi ambient. L’activació del moviment veïnal a favor del medi ambient ha estat constant en els darrers anys. La junta de la Favb va valorar en el pla de treball aprovat en l’assemblea la importància d’impulsar una comissió de medi ambient per afrontar els reptes de la ciutat perquè aquesta sigui sostenible i perquè en aquesta matèria les associacions es troben que molt sovint la seva actuació obeeix a dinàmiques que superen els marges territorials del barri i, en conseqüència calen resoldre-les en l’àmbit de ciutat.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Femarec

Femarec, S.C.C.L. des de fa 27 anys té el compromís de construir una societat més justa, solidària i respectuosa amb la diversitat apostant per noves propostes d’integració social, laboral i cultural per persones que es troben en risc d’exclusió social. A més, treballa activament per promoure el respecte i cura del medi ambient, així com la construcció d’una Barcelona més sostenible amb diferents accions com tallers ambientals per escoles, gestió i recollida selectiva de residus, recuperació i reparació de màquines i dispositius varis.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Formació i Treball


El present pla d'acció de la Fundació Formació i Treball pretén presentar en forma resumida els objectius a mig termini i les tasques que s'han definit per complir-los. Inclou també una assignació de tasques als diferents departaments de FiT i els pressupostos per a cada projecte de treball.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

Fundació Barcelona Comerç
 

El propòsit principal d’aquest Pla d’Acció és promoure l’associacionisme i el voluntariat, fomentar valors de civisme i convivència, així com promoure, defensar i garantir els drets de la ciutadania, alhora que fomentar el desenvolupament del comerç de la ciutat.  Per assolir aquestes fites, la Fundació implementarà accions com el control de la despesa energètica i la difusió de totes les accions de sostenibilitat dels eixos.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

Fundació Boscana
 

La Fundació Boscana, vol fer partícips als seus usuaris del reciclatge de material de deixalleria i integrar-ho com a una tasca habitual. Després de tot un curs treballant el tema del reciclatge de residus, s'hi organitza la visita del punt verd mòbil perquè els usuaris i les seves families portin residus propis de deixalleria i conscienciar de la importància de separar tot tipus de residus.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

Fundació Els Tres Turons

La Fundació està desenvolupant iniciatives per al sostenibilitat des dels seus orígens, implantant mesures i col·laborant amb altres entitats de caire mediambiental. Els eixos del Pla d’Acció són:

  • Disminuir el consum de recursos materials i energètics, i aprofundir en la gestió dels residus
  • Accions per la transparència de la Fundació i potenciar el desenvolupament personal i professional dels treballadors
  • Actuacions entorn a l’educació per a la sostenibilitat en el sistema educatiu

> Consulteu el Pla d'acció

 

Fundació de gesió sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

La Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau inclou com a eix estratègic 2017-2020 la implantació d’un model de sostenibilitat. Des del projecte “Cap  a una restauració sostenible”, amb  actuacions que tenen en compte tot  el procés d’elaboració dels àpats hospitalaris, des de l’inici de la cadena, l’elecció del producte, a la cadena de producció i en la gestió del residu final amb una correcta segregació, al disseny  d’una  campanya de sensibilització dirigida a tots els usuaris de l’hospital, tant professionals com pacients.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Fundació IPSS
 

El Pla d’Acció de la Fundació IPSS té com a objectiu principal servir de guia per a sistematitzar i refermar el conjunt d’accions informals per a la sostenibilitat que es realitzen actualment a l’entitat i implementar-ne de noves, així com sensibilitzar a treballadors, usuaris, famílies i proveïdors sobre els valors sostenibles i el compromís envers l’ús racional dels recursos naturals, la protecció del medi ambient i de la nostra biodiversitat i la prevenció de la contaminació que puguin generar les activitats als centres.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Fundació IReS

El Pla d'acció presenta actuacions de millora respecte el pla anterior i alineació de la Responsabilitat Social Corporativa de l’entitat amb els ODS’s de les Nacions Unides.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Fundació Pere Tarrés

L’organització té, des dels seus inicis, una estreta vinculació amb l’educació ambiental. Al 2016 decideix implantar un Sistema de Gestió, tot i que ja tenien moltes experiències de bones pràctiques ambientals dins de l’organització,actualment s’està treballant per implementar un sistema per treballar de forma coordinada en els diferents temes de gestió ambiental. Amb aquest Pla d'acció han actuat sobre els aspectes ambientals significatius de l’any 2017 i han millorat la capacitat de seguiment de consums i residus de la Fundació.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Gaudí Shopping:

La finalitat a llarg termini de la associació és promoure el progrés i desenvolupament econòmic i social sostenible del comerç i territori. Per tal d’assolir aquestes fites, Gaudí Shopping durà a terme accions per promoure el turisme responsable, fomentar l’eficiència energètica, millorar la gestió de residus i impulsar la mobilitat sostenible. 

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

Gremi del Comerç de l’Hàbitat:
 

El principal objectiu d’aquest Pla d’Acció és conscienciar als agremiats de la necessitat de viure en una ciutat sostenible i prendre accions en aquesta direcció. El Gremi es proposa incrementar en un 20% el nombre d’agremiats i, alhora, fer-los coneixedors dels beneficis del programa a nivell mediambiental i econòmic.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

Gremi d’Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província

El propòsit principal del Pla d’acció és:
- Treballar per una major sensibilització del sector.
- Fomentar el consum responsable: venda de Productes de Proximitat
- Aconseguir la reducció de residus: fomentar l’ús de bosses i envasos reutilitzables
- Accions Solidàries

> Consulteu el Pla d'acció 

 

Gremi d’Estanquers de Catalunya

La principal finalitat és la conscienciació, és a dir, que cada estanc prengui consciència del marge de millora que té en quant a sostenibilitat i s’impliqui amb alguna de les propostes que oferim. L’objectiu és que es comprometin a portar-ne a terme com a mínim una i que siguin capaços de comunicar-la al seu punt de venda. És a dir, que exposin de forma pública les seves accions + sostenibles per a què els clients finals també prenguin consciència de la importància d’aquestes petites accions que van sumant.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

 


 

Gremi de Floristes de Catalunya

Com a Gremi, tenim al seu costat hi ha un considerable número de floristeries, moltes ja motivades i que col·laboren tenint cura del medi ambient, reduint el consum de materials i mantenint un consum responsable.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

Gremi Gest, S.L.U

La finalitat del pla d’acció és la millora de la qualitat ambiental, l’estalvi energètic i altres aspectes de sostenibilitat dins del nostre sector.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

 

Gremi d’Herbolaris, Apicultors i Alimentació Dietètica i Biològica de Catalunya:
 

L’objectiu d’aquest Pla d’Acció és sensibilitzar els associats de la necessitat de dur a terme pràctiques quer promoguin el benestar de les persones i  la sostenibilitat en les seves pràctiques diàries, així com donar-les a conèixer  entre els seus clients de forma sostinguda en el temps.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme

Amb aquest pla d'acció volem promoure l'execució de les instal·lacions de fluïts i energia, més sostenibles i amb responsabilitat mediambiental entre les empreses agremiades. El propòsit principal del pla d’acció és treballar constantment en l’objecte propi de les empreses associades, també ha pres iniciatives per a potenciar la sensibilitat de les empreses instal·ladores en temes com els residus i neteja urbana, la contaminació acústica, l’ús de les energies renovables i valoritzar el prestigi dels instal·ladors per evitar l’intrusisme entre d’altres.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

Gremi de la indústria i la comunicació gràfica de Catalunya


Aquest pla s’ha elaborat considerant els interessos mediambientals de la ciutat de Barcelona i de les empreses d’Arts Gràfiques. Mitjançant la sensibilització del sector fomentar un consum energètic responsable i un consum de productes per la nostra industria més responsable

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

 

Gremi de Llibreters de Catalunya


Com a ens de caire cultural, defensen la voluntat de contribuir a la sensibilització de les qüestions relatives a la sostenibilitat. Com a establiments comercials oberts al públic, es volen centrar en l’estalvi i l’optimització de consums, com també en l’origen net de la generació d’energia.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

Institut de Ciències del Mar - Consell Superior d'Investigacions Científiques

El Pla d'Acció de l'ICM treballa tres línies d'acció: 1) Aconseguir que la pròpia activitat científica generi menys residus i sigui més sostenible energèticament. 2) Contribuir a fer de Barcelona un exemple de sostenibilitat en temes mediambientals, especialment en els marins. 3) Ser referents en l’estudi i divulgació ciutadana de les causes del canvi climàtic i global, els seus efectes sobre les àrees costaneres i les regions mediterrànies en especial, i les mesures que tots podem emprendre per mitigar aquests impactes negatius.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Llar de Pau de la Companyia de les Filles de la Caritat

Promoure processos de reinserció social mitjançant atenció, prevenció i promoció personal.

  • Donar respostes concretes a les necessitats de cada persona atesa que l’ajudin en processos de canvi.

  • Promoció integral de la persona mitjançant una acció propera, acollidora i realista que parteixi dels recursos propis.

  • Acompanyar a les persones ateses en el seu procés de recuperació de la salut i de la seva dignitat com a persona, promovent la seva autonomia

> Consulteu el Pla d'acció 

 

Mercabarna

Mercabarna publica la memòria de sostenibilitat, després de 50 anys de recorregut i com a gran centre de distribució d’aliments frescos. Destacar que ha continuat la seva vessant social, amb les Beques Mercabarna, els Serveis de Formació, la implicació de les empreses del recinte amb el Banc dels Aliments. Aquesta és la primera memòria de sostenibilitat que segueix els criteris de la Global Reporting Initiative (GRI), d’estàndards d’anàlisi de la responsabilitat social corporativa en el si de les organitzacions.

> Consulteu el Pla d'acció 

 

 

Reial Club de Tennis Barcelona 1899

L’objectiu del RCTB en la seva darrera 66a edició del torneig ha estat obtenir la norma ISO 20121, una certificació de sistemes de gestió d’esdeveniments sostenibles. En les edicions anteriors es va impulsar el reciclatge a la zona del públic i fomentar la utilització de la bicicleta per venir al torneig entre altres accions.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

René


Aquesta botiga ha redactat el seu Pla d’Acció pensant en com seguir millorar en matèria de sostenibilitat. Fent-ho, els ha servit per valorar-les, reflexionar i pensar com evolucionar. Registrar el consum d’energia i aigua i fer-ne una comparació interanual és una de les mesures recopilades en el seu Pla d’Acció.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

Rezero


Rezero vol canviar el model de producció i consum cap al Residu Zero, impulsant accions i polítiques transformadores de prevenció de residus treballant en xarxa amb tots els agents socials i econòmics.

> Consulteu el Pla d'acció
 


Sagrera Activa Associació de Comerciants (SAAC)
 


El propòsit principal del SAAC és la conscienciació, difusió i expansió de la responsabilitat social dels nostres comerços associats, donant suport a totes aquelles actuacions que van en aquest sentit, tant des de la pròpia junta com en l’àmbit dels seus associats, amb un esperit de cultura ètica i responsable. L’adaptació dels comerços a les necessitats de les persones autistes o la utilització d’objectes reciclats són dos exemples que podem trobar al seu Pla d’Acció.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

 

Sants establiments units
 Actualment al Carrer de Sants, molts dels comerços associats duen a terme algunes accions sostenibles, però desconeixen unes altres molt fàcils d’aplicar i que poden ajudar al consum responsable. Des de l’Eix es vol fomentar i ajudar als nostres associats a estalviar costos.

> Consulteu el Pla d'acció
 

 

 

 

Sants – Les Corts Eix Comercial

Els motius per fer el pla de sostenibilitat han estat bàsicament per conscienciar un col·lectiu de botigues que generen i gestionen residus i per mentalitzar més el tema de reciclatge. Usar el pla com un servei més que dona l’Eix, però a més que sigui útil com estímul per adherir-se i practicar la sostenibilitat, en els seus productes i serveis.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Sembra


​El propòsit principal del pla d’acció és oferir a l’escola una sèrie de recursos pedagògics per a que puguin treballar l’hort com a eina i projecte pedagògic. L’objectiu és arribar al major número d’escoles per tal d’incrementar el verd a la ciutat i ajudar als alumnes a fomentar la connexió amb la natura i el respecte mediambiental.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Sida StudiAmb aquest pla d'acció Sida Studi vol millorar la salut dels/les treballadors/res i la salut afectiva sexual dels joves, promovent entorns saludables, a més de millorar la gestió de residus dins de l'entitat.

A banda les accions que ja desenvolupen volen seguir treballant per incrementar més millores mediambientals i de sostenibilitat fomentant la responsabilitat compartida.

> Consulteu el Pla d'acció

 


Solidança Treball


El present Pla d’acció vol servir per seguir i traçar una línia d’accions de difusió i sensibilització dels diferents projectes que porta a terme Solidança a Barcelona per tal de seguir millorant la gestió de residus i de sensibilitzar a la ciutadania envers la prevenció, la reutilització i el reciclatge d’aquests, fomentant l’economia circular a l’hora que es creen llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social.

> Consulteu el Pla d'acció

 

 

 

 

Talher

La finalitat del pla d’acció de Talher és millorar els seus serveis intentant comprometre’s amb objectius ambientals i de qualitat per oferir uns millors serveis, tant en les activitats forestals, construcció i manteniment de parcs i jardins, programes d’educació ambiental, neteja viària i recollida de residus.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Teb Verd

Teb Verd es una entitat laboral amb una organització multidisciplinar que realitza tasques de jardineria i forestals i compten a la seu central del grup cooperatiu TEB, amb terreny i terrasses sense un ús definit. Amb el Pla d'Acció 2018, volen transformar aquests espais perquè els usuaris del centre ocupacional i del centre laboral puguin desenvolupar formacions i lleure; aprofitant l'organització existent per executar les obres i realitzar la formació.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Totus Festum

Els motius pels quals fan un Pla d'acció són per estar en contacte amb B+S i per ésser una pioners dins el sector. Sobretot poder demostrar als altres comerços similars que invertir en aquests compromisos no vol dir renunciar a grans beneficis econòmics individuals a curt termini, sinó optimitzar el que fem per obtenir beneficis a llarg termini afavorint a tota la societat. Totus festum vol ser un punt conegut de reciclatge de globus i els seus accessoris i fomentar l’educació vers a un consum responsable.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Unió Provincial d’Estanquers de Barcelona
 

L’objectiu d’aquest Pla d’Acció és aconseguir que els associats prenguin una part activa en la millora de la sostenibilitat dels intercanvis comercials. Per tal d’aconseguir-ho, l’Unió Provincial d’Estanquers de Barcelona impulsaran mesures com la millora de l’accessibilitat als establiments i la recollida selectiva de piles i d’embalatges de cartró. 

> Consulteu el Pla d'acció
 

 

 

Universitat Politècnica de Catalunya UPC

En l’etapa actual i mitjançant els plans d’accions de les diferents estratègies temàtiques la UPC té com a finalitat fer de la universitat una comunitat viva, acollidora i sostenible, preparada per abordar els canvis i reptes de l’entorn. Posem per tant el focus en la creació d’una comunitat UPC sostenible que sigui impulsora de la transició cap a models de gestió més sostenibles, en coherència amb el rol educatiu. 

> Consulteu el Pla d'acció

 

Universitat Pompeu Fabra:

Amb aquest pla d’acció la UPF vol continuar el camí iniciat amb la gestió de residus i les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar) i la introducció de l’economia circular. Augmentar el percentatge de la recollida selectiva de deixalles; reduir els impropis i continuar avançant en l’economia circular.

> Consulteu el Pla d'acció

 

Sant Martí Eix Comercial

 El pla d'acció del 2018 vol continuar amb les mateixes actuacions de l'any anterior, per tal que la totalitat d'associats el coneguin i es puguin sumar a dur a terme les accions promogudes per l'eix.

> Consulteu el Pla d'acció