Un gran repte per al medi ambient

Butlletí: 

De l’11 de maig al 5 de juny, la Setmana de la Natura, el Let’s Clean Up Europe i la Ultra Clean Marathon, uneixen esport, valors i cura del medi ambient en diverses activitats per tota Catalunya. Organitza’n la teva o apuntat-hi!


El Dia Internacional del Medi Ambient, celebrat el 5 de juny, és la efemèride que inspira una sèrie d'iniciatives que es duran a terme durant la primavera. Aquests esdeveniments paral·lels comparteixen una mateixa filosofia i motivació: conscienciar sobre la necessitat de conservar la natura i abandonar un model de consum massiu que és insostenible en termes socials i mediambientals. 


Setmana de la natura: del 26 de maig al 5 de juny

La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la natura i el territori. Aquesta tindrà lloc entre el 26 de maig i el 5 de Juny de 2018 i les activitats estan organitzades per d’entitats ambientals i organitzacions.

Qualsevol entitat sense ànim de lucre pot organitzar una activitat per a la Setmana de la Natura: caminades, sortides guiades, tallers, xerrades i activitats de voluntariat són algunes de les activitats que es poden organitzar. Per fer-ho ompliu el formulari del web per tal que la vostra es visualitzi al mapa i més persones hi participin. Si sou una empresa, podeu destinar-ne els beneficis a una entitat ambiental sense ànim de lucre.

+ INFO 

> Afegiu la vostra activitat


 


Ultra Clean Marathon: de 13 al 19 de maig

Amb l’objectiu de recollir el màxim volum de residus, la Ultra Clean Marathon consisteix en 7 maratons que recorreran espais d’interès natural. Aquest esdeveniment compta amb l’especial participació d’Albert Bosch i Nicole Ribera, dos esportistes que faran d’ambaixadors de la natura i recorreran Catalunya amb 7 maratons en 7 dies. Hi ha moltes maneres de participar-hi, com a empresa, com a associació, com a individual, com a centre educatiu... A cada tram de les maratons s’hi pot participar de la manera que més convingui, amb la possibilitat de realitzar un tram d’1 KM, de 5KM, de 10 KM i de 42KM. Cada organització o persona es pot apuntar a l’espai i al tram que vulgui.

Algunes entitats membres de la xarxa ja s’han inscrit en alguna de les etapes de la Ultra Clean Marathon: Submón, Parc Natural de Collserola, Ambientubers i el Centre de la Platja.

+ INFO
> Com podem participar-hi?


 

Let’s clean up Europe: de l’11 al 13 de maig

El Let's Clean Up Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

La propera campanya Let's Clean Up Europe tindrà lloc de l'11 al 13 de maig de 2018.

+ INFO

> Manual per organitzar una acció de neteja

> Vídeo promocional