Un abril de descoberta naturalista

Butlletí: 

Aquest mes d'abril teniu una cita a amb la BioblizBcn i la Biomarató, dues activitats que busquen l’observació col·laborativa d’éssers vius. Ja podeu consultar les maneres com podeu participar-hi!
 

BioBlitzBCN · 21 i 22 d'abril de 2018

BioBlitzBcn és un esdeveniment col·laboratiu i festiu de descoberta de la natura, en el qual durant un període de 24 hores es procedeix a la identificació de tots els organismes d’una àrea determinada. Constitueix un espai de formació, coneixement i participació ciutadana, per aquelles persones interessades en l’observació i el descobriment de la natura urbana, a través de jornades de recerca de biodiversitat intensiva a la ciutat de Barcelona, de la flora i la fauna. L’Edició BioBlitz 2018 es realitzarà al Jardí Botànic Històric, i a la zona adjacent del Parc de Montjuïc. El seu objectiu principal és, per tant, identificar el màxim nombre d’espècies que sigui possible en un lloc determinat, per tal de procedir a realitzar un inventari biològic amb periodicitat anual.

Dissabte 21 i diumenge 22 d’abril estan programades diverses activitats obertes a tota la ciutadania.

> Consulta el programa

 

La Biomarató · Ciutats amb vida · 27-30 d'abril de 2018

Les organitzacions membres de la xarxa Barcelona + Sostenible Fundació Ciència en societat i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, coorganitzen junt amb el CREAF i l’Institut de Ciències del Mar la Biomarató de Barcelona.


La Biomarató és el que internacionalment s’anomena City Nature Challenge local de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El City Nature Challenge (CNC) és una competició amistosa internacional d’observacions naturalistes. Un total de 80 ciutats de tot el món competiran entre elles per aconseguir la major quantitat d’observacions d’éssers vius de la seva naturalesa local i publicar-les a internet.

En el cas d’Espanya, les ciutats que hi participen son Barcelona, Cádiz, Madrid i Sevilla. Si esteu en algun dels 36 municipis que conformen l’AMB podeu contribuir a que la Biomarató guanyi el City Nature Challenge! L’entitat membre de Barcelona + Sostenible Anèl·lides, serveis ambientals marins, organitza una sessió per fotografiar espècies marines. Les fotos que es facin s’hauran de pujar a la plataforma de ciència ciutadana Natusfera.

> Més info

Com podeu participar com a organització o entitat? 

Si voleu muntar un esdeveniment al vostre municipi o unir-vos a un d’existent, us podeu posar en contacte amb l’organització omplint aquest formulari.

Excursions, activitats divulgatives, un breu bioblitz, una caminada per la natura, passejades culturals urbanes… Totes elles ofereixen grans oportunitats per fer observacions. Si ja esteu organitzant un esdeveniment relacionat amb la natura entre el 27 al 30 d’abril, podeu omplir el formulari i rebreu el material informatiu sobre com utilitzar Natusfera i explicar la plataforma durant l’esdeveniment.