Més accions de la xarxa B+S

Diversos membres de la xarxa presenten accions per la sostenibilitat. Us animem a fer públiques les vostres iniciatives!
 

Recull dels diversos projectes i iniciatives que es van presentar al Fem Xarxing

Durant la jornada de networking del passat 5 de maig, en què es va celebrar el Fem Xarxing, es van compartir 17  experiències a tots els membres de la xarxa Barcelona + Sostenible com a exemples de bones pràctiques i per influir i alimentar futures relacions.

> Consulta’n el resum

Pla d’acció de la Federació de Comerç Cor d’Horta i Mercat

La finalitat principal del pla d’acció consisteix en donar valor als actes que realitzen els socis en els seus establiments i promoure el comerç de proximitat, saludable i sostenible.

> Consulta el pla d’acció

Pla d’acció del Gremi de Peixaters de Catalunya

Les accions impulsades des del Gremi de Peixaters de Catalunya busquen reduir l’impacte mediambiental derivat del comerç mitjançant la reducció de bosses de plàstic i fomentant la seva reutilització així com facilitant la informació necessària al consumidor.

> Consulta el pla d’acció

Pla d’acció del GremiCarn – Gremi de Carnissers-Cansaladers-Xarcuters de Barcelona i Comarques

A través de les iniciatives del Gremi es vol crear en els seus clients una conscienciació respecte l’ús de les bosses de plàstic. Sota el lema “Porta’t la bossa de casa”, es pretén reduir els residus a les seves parades. A més, a través de tallers, s’actuarà en favor d’un aprenentatge en el consumidor dels valors nutricionals i, alhora, dels al·lèrgens dels productes que consumeixen els clients.   

> Consulta el pla d’acció

Pla d’acció del Gremi de Pastisseria de Barcelona

Des de el Gremi de Pastisseria s’impulsaran les actuacions necessàries per assolir una bona gestió ecològica, basada en un consum responsable, en la prevenció i reducció de residus en les pastisseries.

> Consulta el pla d’acció

Pla d’acció de Sant Martí Eix Comercial

L'objectiu de l'Eix és promoure bones pràctiques ambientals i socials als comerços i visualitzar l’estalvi econòmic i de recursos. Es vol fer èmfasi en la necessitat de sensibilitzar sobre l'ús de bosses reutilitzables.

> Consulta el pla d’acció

Pla d’acció del Gremi de Jardineria de Catalunya

Es vol actuar per eliminar els residus de les restes de material vegetal provinents de la poda i neteja dels jardins i espais verds públics, així com intentar reconduir la gestió dels residus fora de control. A més, s’incentivarà la reducció del consum d’aigua de reg utilitzant materials vegetals més sostenibles i instal·lacions que ho regulin.

> Consulta el pla d’acció

Pla d’acció de l’Associació d'Emprenedors del Clot, Eix Clot

Treball per millorar l’entorn social, cultural i ambiental de l’Eix Clot a través d’activitats i d’iniciatives per promoure el reciclatge, la cohesió social, el comerç sostenible i la solidaritat (Mona Solidària, Mercat Solidari, Radars, Activa’t, etc).

> Consulta el pla d’acció

 

Pla d’acció de l’Associació de Comerciants Bon Pastor

Les actuacions del pla aniran encaminades al foment del comerç de proximitat i la campanya d’avaluació i sensibilització per la reducció de la factura energètica.

> Consulta el pla d’acció

 

Pla d’acció del Gremi de Flequers de Barcelona

Els objectius principals del Pla d'acció del Gremi són la reducció significativa del nombre de bosses entregades als comerços del Gremi i la promoció de campanyes de sensibilització en col·laboració amb Arrels Fundació, dedicada a l’atenció de persones sense llar.

> Consulta el pla d’acció

Pla d'acció de la Fundació Barcelona Comerç

Per contribuïr a la sostenibilitat a la ciutat de Barcelona, la Fundació ha elaborat un pla d'acció a través de quatre eixos:

- Promoure l’associacionisme i el voluntariat.
- Fomentar valors de civisme i convivència.
- Promoure, defensar i garantir els drets de la ciutadania.
- Fomentar el desenvolupament del comerç de la ciutat.

> Consulta el pla d'acció

 
          

Ecoveritas

La finalitat d'aquest pla d'acció és que l'empresa Ecoveritas tingui una petjada positiva. Es treballarà en l'àmbit del malbaratament alimentari i també en la disminució de la petjada de carboni any rere any fins a mitigar-la amb diferents accions. En aquest document se'n poden trobar algunes.

> Consulta el pla d'accó

Gremi de tintorers

El Gremi treballa per a reduir l’ús de les bosses de plàstic i reciclatge dels residus generats a les tintoreries i bugaderies. Així mateix i degut al gran augment del preu de l’energia elèctrica, es fa necessari adequar la potència instal·lada als establiments així com racionalitzar el consum energètic.

> Consulta el pla d'acció

Gremi de garatges

La finalitat del pla d’acció d'aquest gremi és la millora de la qualitat ambiental, l’estalvi energètic i altres aspectes de sostenibilitat dins el sector.

> Consulta el pla d'acció 

Pla d'acció Pimec Comerç

L'objectiu d'aquest pla d'acció és fomentar el consum responsable, promoure la reducció de residus tant a comerciants com a consumidors, treballar per una major sensibilització del sector i informar sobre els objectius del "Pacte per la Bossa".

> Consulta el pla d'acció 

Gremi d'Instal·ladors de Barcelona

El gremi proposa fer difusió entre els associats per potenciar, per exemple, les ajudes a la rehabilitació amb l’objectiu de reduir la Pobresa Energètica i millorar l’estalvi i l’eficiència energètica. La finalitat i objectiu principal és fer pedagogia i difusió entre els associats per sensibilitzar al sector de les instal·lacions en la sostenibilitat de la ciutat.

> Consulta el pla d'acció

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya presenta el seu primer pla d’acció amb la finalitat de compartir i potenciar els valors sostenibles entre l’equip de gestió i els seus col·legiats i col·legiades. Una xarxa de psicòlegs es posen a disposició de la ciutadania, de manera solidària, per donar atenció psicològica a persones amb pocs recursos econòmics. 

> Consulta el pla d'acció