Tot sobre el Fem Xarxing 2016

Butlletí: 

Més d’un centenar de membres de la xarxa B+S van participar a la sessió de networking Fem Xarxing, que en aquesta cinquena edició va tenir la gamificació com a fil conductor.

El passat 17 de juny es va celebrar la cinquena edició del Fem Xarxing, la jornada de networking entre membres de la xarxa Barcelona + Sostenible celebrada a El Born Centre Cultural. En aquesta jornada hi van assistir més d’un centenar de persones, representants d'algunes de les més de 800 empreses, associacions, entitats i centres educatius que formen part de la xarxa B+S.

La jornada tenia per objectiu establir relacions entre aquests membres, compartir idees, inquietuds, exposar projectes i opinions per fer sorgir sinèrgies i possibles col·laboracions. A continuació us presentem una breu crònica de la sessió:

A mesura que arribaven els assistents al Fem Xarxing, se’ls preguntava des d’on venien i quin mitjà de transport havien utilitzat per tal de calcular les emissions generades durant la jornada (també es va tenir en compte les característiques de la sala i el càtering). El resultat d'aquest càlcul va ser que la sessió va generar 0.25 tones de CO2, les quals es compensaran a través del projecte Cenol and Telha Forte Ceramics switching fuel, que utilitza biomassa de residus forestals enlloc de la massa forestal nativa com a combustible per a la indústria ceràmica local a l'estat de Parà, al Brasil.

 

 

Benvinguda i presentació

En primer lloc, la comissionada d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, Eva Herrero, va donar la benvinguda als membres de la xarxa i va presentar els 9 projectes del Compromís de Barcelona pel Clima, liderats per algunes de les organitzacions que formen part de Barcelona + Sostenible.

 

 

Noves Idees i Connexions

En aquesta ocasió la temàtica del Fem Xarxing es va enfocar en la gamificació. L'Óscar Garcia Pañella (@kokopus_dark), soci de Cookie Box, va ser l’encarregat d’introduir als assistents en la matèria amb una breu xerrada inspiradora seguida d’una posada en pràctica a través de diversos jocs que van propiciar els primers contactes i relacions entre els assistents.

 

 

 

Projectes pel Clima

Arran de la signatura del Compromís de Barcelona pel Clima (novembre 2015) han sorgit 9 projectes liderats pels membres de la xarxa B+S. El Fem Xarxing va facilitar un espai marketplace per a la presentació d’aquests projectes i per poder veure l’evolució que han tingut al llarg d’aquests mesos. Cada equip va exposar el seu en format pòster, amb l’objectiu d’establir col·laboracions i poder rebre aportacions d’altres professionals del sector.

Aquí podeu consultar els 9 projectes de Barcelona pel Clima:

1) E4: Endolla’t a l’Estalvi i Eficiència Energètics
2) Reforma passiva i consciència activa per fer front la pobresa energètica
3) Cobertes mosaic
4) Camins escolars segurs
5) En bici a la feina
6) Punt  verd  2.0.
7) Sarrià residu zero
8) Fem  pinya  contra  el canvi  climàtic
9) Campanya #CompromísPelClima
 

 

 

Espai cafè i conversa

Després d’aquesta part del matí intensa, a l’espai cafè els assistents van agafar forces amb un esmorzar saludable i sostenible, alhora que s’obrien diferents espais a la sala:

  • Oferim i necessitem. Taulell per consultar les diverses ofertes i demandes dels membres de la xarxa. Consulteu-les aquí
  • El racó de l’entrevista: es va facilitar un espai on es van realitzar breus entrevistes als membres de la xarxa que s’aniran publicant als butlletins. Aquí podeu llegir l'entrevista que es publica en aquest butlletí a Susana Pascual, responsable de Millora Contínua i Sostenibilitat a l’empresa ACEFAT.
  • Actualitza’t al Mapa: les entitats van poder actualitzar les seves dades al Mapa B+S i afegir noves icones per visualitzar la seva entitat. Si encara no ho heu fet, tan sols heu d’ompliu el següent formulari per actualitzar-vos!
  • Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA): es van presentar els servei, les novetats i els recursos que les entitats tenen a la seva disposició. Consulta'ls aquí.

 

 

 

Relacions

Els participants van presentar les seves experiències, des d’activitats a projectes i recursos, per crear noves sinergies i donar-se a conèixer a la resta de la xarxa. Consulteu-les aquí

 


Tancament

Per finalitzar l’acte els assistents van poder deixar una missatge a la resta dels membres de la xarxa a través del photocall de Barcelona + Sostenible. Una fotografia val més que mil paraules!


    

 

Volem agrair molt sincerament a aquelles persones que van assistir al Fem Xarxing per la seva implicació, les seves ganes d’aprendre i compartir, que es transmeten dia a dia amb l’empenta i la dedicació amb la que col·laboren per a la millora contínua de la cultura de la sostenibilitat a la ciutat de Barcelona.