Tornem a fer Xarxing!

Divendres, 10 abril, 2015 - 09:00

Més de 75 persones de 65 entitats i empreses membres de Barcelona + Sostenible es van trobar el passat 10 d'abril de 2015 per conèixer altres organitzacions, crear sinèrgies i aprendre noves dinàmiques d'innovació i participació.

RECEPCIÓ I ACREDITACIONS

A la recepció de l'acte els assitents van indicar des d'on i en quin transport havien vingut a la jornada. L'objectiu és compensar les emissions generades a l'esdeveniment (consum energètic de la sala, servei de càtering i desplaçaments dels participants i organitzadors) a través del projecte Cenol and Telha Forte Ceramics switching fuel, que utilitza biomassa de residus forestals enlloc de la massa forestal nativa com a combustible per a la indústria ceràmica local a l'estat de Parà, al Brasil.

NOVES IDEES I CONNEXIONS

 

Benvinguda i dinàmica sobre innovació i participació per conèixer les organitzacions de la xarxa i començar a establir relacions. A càrrec de We Question Our Project*

La jornada de networking es va iniciar amb una dinàmica a càrrec dels signants We Question Our Project, en què es va treballar la innovació, la participació i la co-creació. A través d'aquest procés, els participants de la trobada es van començar a conèixer i a establir connexions.

Un cop trencat el gel i despertat els més dormilegues amb el Warm-up o escalfament mental [1, 2, 3], es van plantejar diversos reptes a cada grup de treball (repartits en taules com si fossin pisos d'un edifici). Es va deixar que tothom deixes volar la imaginació i després de la pluja i floculació d'idees, els grups van començar a dissenyar el seu propi prototip per solucionar el repte plantejat. A partir dels diversos materials disponibles a la taula, van haver de construir des d'un prototip el més fantàstic possible al més malvat, fins a arribar al més realista.

AZ8Q5352bAZ8Q5446AZ8Q5521AZ8Q5488

CAFETERIA

Espai per connectar lliurement amb els altres assistents


A l'espai de la cafeteria els assistents van poder contactar amb les organitzacions que van conèixer durant la primera part, i participar en els diferents racons que estaven repartits per la sala:

  • Oferim i Necessitem. Espai de consulta de diverses ofertes i necessitats de les organitzacions signants. Totes les ofertes s'han introduït al Catàleg de Recursos dels Signants, consulteu totes les fitxes aquí.
  • Troba't al Mapa B+S. Els signants podien buscar la seva organització en el Mapa B+S i actualitzar la seva informació. Si encara no ho heu fet, podeu actualitzar les vostres dades aquí.
  • Superilles. Els assistents van tenir l'oportunitat de fer propostes de com reduir la petjada ecològica dels veïns i veïnes de les Superilles.
  • SDEA. Espai de consulta d'una mostra dels materials que ofereix el Servei de Documentació d'Educació Ambiental (SDEA).
  • L'entrevista. Es van realitzar diverses entrevistes a membres de la xarxa, que s'aniran publicant als propers butlletins INFO B+S.
  • Parlem-ne. Els assitents van disposar d'un espai de reunions personalitzades amb els contactes sorgits durant la jornada.

RELACIONS

Contactes més directes amb les organitzacions. Espai per conèixer projectes que busquen la col·laboració dels signants i punt de trobada per parlar d'un mateix tema o interès

19 organitzacions van presentar els seus projectes en els que necessiten col·laboració d'altres entitats. Els podeu consultar aquí. 

 

Organització

Projecte

1

Acciónatura

“Barcelona CompensaNatura” - Barcelona s'implica en la preservació dels darrers boscos madurs de Catalunya

2

Arquitectura Ambiental + GEENI Gestor Energètic Integral

TiCE (Tarifació i Certificació Energètica)

3

Associació Bioarquitectura Mediterrània

Espai Bio-Bui(l)t-Txema

4

Associació Natur Catalunya

Difusió de la xarxa social: ”Eficiència Energètica i Verd Urbà”

5

Associació juvenil Proyecto Barcelona

ERASMUS PLUS PRACTIQUES EUROPEUS i TAPPOST

6

Aula Ambiental Bosc Turull (Societat Catalana d'Educació Ambiental)

Dinamització de l'Aula Ambiental Bosc Turull

7

Develop Index Ambiental

GEMAH GESTOR ENERGÈTIC HIDROTÈRMIC

8

Ecotrui

El menú del día : Una eina de consulta, un joc pels amants de la gastronomia

9

Ecrowd

Ecrowd i 100 escoles

10

Eixverd

Coberta verda experimental

11

Estel de l'Alba

Una llum d'Esperança

12

Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable i Fundació Banc de Recursos

Pont Alimentari: reducció del malbaratament i solidaritat

13

Mapa Barcelona + Sostenible

Gran Mapatge

14

Il·lustraciència

Il·lustraciència

15

Nova

Activa't, si t'aturen no t'aturis!

16

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

3a Setmana del Voluntariat Ambiental de Catalunya

17

Pensant Moviment Urbà

Plataforma Territoris Oblidats

18

Xarxa d'Economia Solidària

Balanç Social: ensenya el cor i construeix economia solidària

19

Associació Espai Ambiental

Park(ing) Day Barcelona 2015

QUETHASEMBLATQuè t'ha semblat?

Al final de la jornada els participants van poder deixar les seves primeres inpressions, però també s'ha enviat un qüestionari d'avaluació per saber més detalladament l'opinió dels assitents.

 Per què t'ha servit la trobada? Què has trobat a faltar? Has sortit amb noves idees? Creus que s'ha de repetir aquesta jornada?

 

Si vàreu assistir a la jornada i encara no heu respost el qüestionari, ho podeu fer entrant al següent enllaç. La vostra opinió és important per anar millorant i adaptant les futures sessions a les vostres necessitats.

Podeu consultar tot el que s'ha piulat sobre la jornada amb l'etiqueta: #FemXarxing 

 {gallery}accio21/activitats21/xarxing2015{/gallery}


xarxing

Fem Xarxing

XARXING = NETWORKING DELS SIGNANTS DEL COMPROMÍS

Coneixeu els membres de la xarxa? Voleu presentar el vostre projecte? Busqueu empreses o entitats per col·laborar? El pròxim 10 d'abril tornem a fer Xarxing!.

Cada cop són més les empreses, associacions i altres col·lectius que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022. Algunes organitzacions són noves en aquesta xarxa, altres ja fa temps que es coneixen i totes comparteixen uns objectius comuns per contribuir a la sostenibilitat de

Barcelona.

Fem Xarxing neix de l'interès dels signants del Compromís en establir vincles entre ells. Aquesta activitat facilita espai i temps perquè els signants es coneguin millor i explorin possibles col·laboracions. El 2014 es van fer dues sessions de networking, una centrada a conèixer els membres de les organitzacions signants del Compromís:Fem Xarxing 2014i l'altra sobre el Consell Ciutadà per la Sostenibilitat: Fem Xarxing, Fem Consell. Enguany la trobada tindrà com a eix central la participació i la innovació.

 

Data: 10 d'abril de 2015

Horari: de 9 a 13 h

Lloc: El Born Centre Cultural. Sala Moragues (Pl. Comercial, 12). Consulta com arribar-hi.

Inscripcions: http://ves.cat/mcoz

Programa

programaXarxingWeb

 

 

*We Question Our Project (@wequestion) és un estudi de disseny de serveis de Barcelona. Ajuden a organitzacions públiques i empreses a generar projectes innovadors i agilitar-ne la posada en marxa, a través de processos de cocreació i prototipat de serveis.www.wequestionourproject.com