Formacions

Jornades formatives adaptades a les necessitats del signants

 • Dimarts, 31 octubre, 2017 - 00:00

  L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han impulsat aquesta formació per donar resposta a la demanda de recursos per a la gestió d’horts i jardins i per avançar en la reducció d’emissions de CO2  dels membres de la xarxa Barcelona +Sostenible.

 • Dijous, 1 juny, 2017 - 00:00

  Els dies 18, 25 de maig i 1 de juny, a Torre Jussana s'implantarà un curs sobre "L’organització d’esdeveniments: tot el que cal tenir en compte per tal que tinguin èxit”. La darrera sessió estarà dedicada exclusivament al disseny i l'execució d'esdeveniments sostenibles, des de la perspectiva ambiental, social i econòmica. La sessió, consistirà en una presentació de recursos i casos pràctics i un taller sobre com fer els esdeveniments més sostenibles. Més informació

 • Dimarts, 10 maig, 2016 - 10:30

  Què cal tenir en compte a l'hora d'organitzar un esdeveniment? Els dies 3, 5 i 10 de maig s’ofereix a Torre Jussana una formació per a associacions sobre planificació, realització i ambientalització d’actes. Més informació.

 • Dimarts, 28 abril, 2015 - 18:30

  El dimarts 28 d'abril va tenir lloc el curs per a compostatge de terrassa o de jardí, amb l'objectiu que les persones interessades poguessin obtenir un compostador i pertànyer a la xarxa de compostaires metropolitans.

 • Dijous, 9 juny, 2011 -
  09:00 a 11:30

  La segona sessió de la formació Millorem la comunicació!, a càrrec de Patrícia Rovira, biòloga i tècnica de la Secretaria de l’Agenda 21 amb àmplia experiència en comunicació ambiental. La formació va ser planificada amb l’objectiu d’explicar què és un pla de comunicació i quines tècniques disposen les organitzacions per a elaborar-lo. A partir d’un marc teòric es va fer un simulacre de pla de comunicació on els signants van poder veure les dificultats i van aprendre a desenvolupar el seu propi pla de comunicació.

 • Dijous, 2 juny, 2011 -
  09:00 a 11:30

  La sessió de formació, a càrrec d’Oriol Lladó, periodista especialitzat en comunicació institucional, medi ambient, noves tecnologies i cultura, s’emmarca en el programa d’activitats adreçat a les organitzacions signants del Compromís ciutadà per la sostenibilitat.

 • Dimecres, 19 maig, 2010 -
  09:00 a 11:30

  La sessió de formació es va estructurar en tres blocs. La primera part va ser una introducció a l’ús dels indicadors de sostenibilitat, utilitzant els indicadors de l’Agenda 21 de Barcelona com a exemple. A continuació, Montserrat Llobet, economista i doctorand de sociologia va presentar la recerca sobre sistemes d’indicadors en l’àmbit de la responsabilitat social d’organitzacions que està duent a terme. Finalment, el taller pràctic es a dedicar a crear i definir indicadors per a accions i objectius, per tal d’explorar possibilitats, detectar limitacions i experimentar la complexitat de trobar bons indicadors per avaluar amb èxit el nostre treball.

 • Dilluns, 10 maig, 2010 -
  09:00 a 11:30

  La sessió de formació, a càrrec de Martí Olivella, especialista en participació i director de Delibera, Serveis de Participació Interactiva, va ser planificada amb l’objectiu de crear un espai de trobada per als signants on aprendre metodologies participatives i compartir dubtes i obstacles amb el ponent.

 • Dimecres, 14 abril, 2010 - 09:00

  Per facilitar l’elaboració del pla d’acció a les organitzacions que encara no l’han presentat, la Secretaria de l’Agenda 21 va programar dues sessions de formació “Com fer el pla d’acció?”. Durant les sessions es van donar les bases per elaborar el pla de manera participativa, així com recursos pràctics, exemples concrets d’actuacions a emprendre i beneficis que comporten.

 • Dimecres, 21 octubre, 2009 -
  09:30 a 13:30

  Com a resposta a les demandes expressades per part de les organitzacions signants, es va programar una nova sessió de FormAcció: Com potenciar el treball en xarxa. On es van presentar casos pràctics i es reflexionà sobre la xarxa de signants de l’Agenda 21 de Barcelona La sessió va constar d’una part teòrica on Joan Manuel Parisi expert en treball en xarxa, gerent de la federació territorial d’entitats, Secretariat d'Entitats de Sants-Hostafrancs-La Bordeta ens va presentar les potencialitats actuals i limitacions en el treball en xarxa, i ens va explicar la seva experiència. Tot seguit vam obrir un torn de preguntes i finalment després de una breu presentació dels recursos pràctics per el treball en xarxa que ofereix la Secretaria de l’Agenda 21, per part de la Marta Kucharski de la Secretaria tècnica, es va realitzar una dinàmica on els participants van poder fer aportacions sobre el treball en xarxa en el marc de l’Agenda 21.

Pàgines