Formacions

Jornades formatives adaptades a les necessitats del signants

 • Dijous, 1 gener, 2004 - 09:00

  INTERNET I ALTRES EINES PER AL TREBALL EN XARXA

  SIMULADORS INTERACTIUS DE CONSUM DOMÈSTIC

  SISTEMES DE GESTIÓ AMBIENTAL

  INDICADORS DE SOSTENIBILITAT

  L’OFICINA VERDA

  COM ELABORAR UN PLA D'ACCIÓ DE FORMA PARTICIPATIVA?

 • Dimarts, 30 novembre, 2004 - 09:00

  a l’ Institut d'Educació Contínua ( IDEC). Universitat Pompeu Fabra

  El dia 30 de novembre es va realitzar a l’Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra una sessió de treball en la qual es va presentar el nou web i es va practicar la utilització del calendari d’activitats en xarxa. Un dels objectius principals de la sessió era practicar la introducció d’activitats en aquest calendari comú, explorar les seves possibilitats i fer propostes de millora. Alguns dels suggeriments ja s’han posat en pràctica, i els demés s’han classificat segons el grau de dificultat i s’estan estudiant.

 • Dijous, 30 març, 2006 - 09:00

  Casa Golferichs. Fòrum Delibera previ a la sessió.

  Després de 4 anys de posada en marxa del programa Acció 21, vam voler avaluar l’assessorament i suport ofert a les organitzacions per elaborar el pla d’acció i la utilitat pràctica dels plans d’acció en quant a la millora de la sostenibilitat de l’organització.

  La jornada, que va tenir lloc al Centre Cívic Golferichs, va començar amb la presentació d’unes dades sintètiques sobre els 65 plans d’acció presentats, que contemplen més de 750 actuacions vinculades als 10 objectius del Compromís.

 • Dijous, 27 abril, 2006 - 09:00

  Sessió adreçada a aquelles organitzacions signants que encara no han presentat el seu pla d’acció. Hi van assistir 38 persones, representants d’una trentena d’entitats, empreses i institucions.Van ser aportacions complementàries que van fer palesa la diversitat de les organitzacions i de les metodologies, van permetre conèixer de primera mà alguns beneficis dels plans d’acció i recollir recomanacions. Després d’una pausa, va intervenir la Tercera Tinenta d’Alcalde Imma Mayol, que va destacar el cas inèdit de l’Acció 21 a Barcelona com a procés col·lectiu, va explicar les principals línies de treball de l’Ajuntament de Barcelona i va comentar algunes conclusions de la jornada d’avaluació dels plans d’acció realitzada el 30 de març, centrant-se especialment en la utilitat que han tingut els plans per als signants.

 • Dimecres, 18 octubre, 2006 - 09:00

  Institut d’Educació Contínua (IDEC).Universitat Pompeu Fabra.

  Sessió de formació sobre indicadors i avaluació, adreçada als signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. La sessió es va organitzar atenent a les demandes recollides a la sessió d’avaluació dels plans d’acció realitzada la passada primavera. Hi van assistir 40 persones, representants de més de 30 organitzacions.

 • Dimarts, 21 novembre, 2006 - 09:00

  Institut d’Educació Contínua (IDEC)– Universitat Pompeu Fabra

  En el marc de les sessions de formació de l’Agenda 21, el passat 21 de novembre va tenir lloc a l’Institut d’Educació Contínua una jornada sobre com millorar la comunicació d’una entitat. Els 37 assistents en van fer una valoració molt positiva. Amb un llenguatge planer i molts exemples, Toni Puig, expert en marketing i associacions, va proporcionar tant idees de fons com pautes de treball i consells pràctics.

 • Dissabte, 17 novembre, 2007 - 09:00

  Institut d’Educació Contínua – Universitat Pompeu Fabra.Aula d’informàtica 206

  Sessió de formació sobre el programari Deliberaweb (http://www.deliberaweb.com), una eina gratuïta a internet i a l’abast de tothom per al treball participatiu i a distància. La trobada va permetre conèixer l’eina i tastar-la, tot participant en un debat online. Després cadascú va encetar una consulta o debat referent a la seva organització. A càrrec de Llorenç Vallès, membre de Delibera – Serveis de Participació Interactiva.

 • Dijous, 16 octubre, 2008 - 09:00

  Masia de Can Cadena.

  Sessió teòrico-pràctica sobre agricultura ecològica que pretenia donar les bases per començar a cultivar, així com transmetre el valors educatius, integradors i comunitaris que ens pot aportar aquesta activitat. La formació es va organitzar atenent a les peticions de les organitzacions signants. Cada vegada són més les entitats que compten amb un petit hort urbà a les seves instal•lacions, i en aquest cas, varem detectar una elevada demanda de formació en el camp de l’horticultura ecològica.

 • Dimecres, 3 desembre, 2008 -
  09:00 a 13:00

  Centre Cívic Cotxeres Borrell

  La darrera sessió de formació del 2008 va tractar el tema de l’ambientalització d’esdeveniments festius, en base a les necessitats expressades per les pròpies entitats signants d’avançar en la sostenibilitat de les trobades festives que organitzen. La jornada va anar a càrrec de la Marta Rubio i la Carme Hidalgo del Servei de Prevenció i Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 • Divendres, 22 maig, 2009 -
  09:30 a 13:30

  Sessió a càrrec de l’equip tècnic de la Secretaria de l’Agenda 21 de Barcelona, en el marc del programa d’activitats per a les organitzacions signants del Compromís Ciutadà per la Sosteniblitat

  La finalitat d’aquesta sessió era donar conceptes bàsics de com es fa un pla d’acció a nivell general (mesures bàsiques a prendre des del moment de iniciar-lo), tenint en compte els factors interns (estructura del centre, equip humà) i els factors externs (millora en la comunicació, treball comunitari i integració,...), així com les bases metodològiques de com es fa un pla.

Pàgines